Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 23 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        În fiecare an, factura la energia electrică poate crește cu până la 180 de lei dacă electronicele și electrocasnicele dintr-o locuință sunt în stand-by, adică lăsate în priză, transmite compania germană E.ON. Într-o serie de recomandări pentru reducerea pierderilor de energie, E.ON atrage atenția că un congelator poate consuma cu până la 30% mai multă energie dacă în el se acumulează gheață.

 

        O singură utilizare a unui uscător electric de rufe consumă de două ori mai multă energie decât un ciclu al mașinii de spălat. Compania transmite că, în general, orice aparat electronic lăsat în stand-by consumă cel puțin 40% din energia utilizată în timpul funcționării.

 

        „Când plecăm de acasă este recomandat să scoatem din priză, atât cât este posibil, electrocasnicele și electronicele (TV, consolă de joc, PC, încărcătoare, dar nu și frigiderul sau congelatorul), deoarece consumă energie, dar în același timp produc și căldură. Pare greu de crezut, dar potrivit unor calcule putem vedea o diferență la factură de până la 180 de lei anual, dacă nu lăsăm aparatele în stand-by. Orice aparat electronic lăsat în stand-by (vedeți acel led aprins) consumă între 40% și 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcționa. De aceea, esste bine să scoatem din priză consumatorii de energie electrică în caz de neutilizare sau prelungitoarele cu întrerupător” recomandă E.ON.

 

        Electrocasnicele de răcit (combină frigorifică, frigider, congelator) ar trebui să fie mutate în zonele mai răcoroase din casă pentru a reduce energia consumată. Spre exemplu „un congelator poate utiliza cu până la 30% mai multă energie dacă în el se adună gheață sau se află lângă o sursă de căldură”, precizează E.ON. Un alt consumator important de energie este utilajul de încălzire a apei menajere.

 

        „Numai într-o perioadă de aproximativ câteva săptămâni un boiler electric poate echivala consumul unui frigider pe un an de zile. Tocmai de aceea, este util să avem în vedere montarea unui panou solar pentru prepararea apei calde menajere, ce ne va permite economii importante de energie cel puțin pentru perioada de vară. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este recomandat să alegem un boiler electric din clasa energetică A, costul investiției fiind amortizat prin facturile lunare mai scăzute” menționează E.ON. Și consumul mașinii de spălat poate fi redus cu până la 60 de lei din costul facturii anuale dacă se folosește un program de spălare la 30 de grade Celsius.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.realitatea.net/cum-reduci-factura-la-curent-pe-timp-de-iarna-metoda-ingenioasa-pe-care-trebuie-sa-o-incerci_2126932.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Polițistul din Olt care a bătut o femeie a mai fost cercetat disciplinar
Polițistul din Olt care a lovit cu brutalitate o femeie în vârstă ...
 
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Detalii surprinzătoare despre cum s-au cunoscut Alex Velea și Antonia

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Șeful de campanie al PNL: Dezbaterea, un tertip ieftin. PSD nu are cultura dialogului

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Șase polițiști de frontieră trimiși în judecată pentru că au luat mită de sute de ori de la șoferi

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Angajații expuși la agenți cancerigeni vor fi monitorizați și după încetarea activității

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Statele Unite și Coreea de Sud, denunțate la ONU

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0