Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 24 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Președintele Camerei de Comerț Româno-Americană (AmCham), Ionuț Simion, a declarat că Ordonanța de Urgență 114, așa-numita Ordonanță a lăcomiei, a produs României un prejudiciu de imagine incalculabil, a lăsat impresia mediului de afaceri că în țara noastră orice este posibil, și nu într-un sens favorabil.

        AmCham a realizat un sondaj de opinie în rândul companiilor membre pentru a vedea care sunt principalele probleme și puncte forte pe care firmele le observă în mediul de afaceri din România. Chiar și după 9 luni de la adoptare, OUG 114 încă produce îngrijorare în rândul companiilor.

        „OUG 114 conduce în topul îngrijorărilor membrilor noştri. Această ordonanţă a arătat că în România orice este posibil, a arătat că oricând peste noapte pot apărea modificări legislative care pot schimba regula jocului chiar în timpul jocului. Faptul că autorităţile au revenit asupra măsurilor arată cât de pripită a fost adoptarea măsurilor” a declarat Ionuț Simion.

        Președintele Camerei de Comerț Româno-Americane a spus că țara noastră nu mai este atractivă pentru marii investitori în mare parte datorită OUG 114 și, mai mult decât atât, pentru că România stă foarte prost la capitolul stabilitate și predictibilitate.

        „La ora actuală nivelul de lipsă de predictibilitate este unul destul de mare. Sunt foarte puțini investitori din AmCham care pregătesc în România investiții mari, nu doar investiții de mentenanță. Dacă este să ne uităm la valoarea investițiilor străine în România, raportat la situația din anul trecut, aceasta a crescut, însă dacă ne uităm la valoarea investițiilor din 2008, suntem la jumătate. Asta spune că România este atractivă, dar nu atât de atractivă cum era înainte. România trebuie să se așeze în mod coerent pe piață. Vă pot spune cu certitudine că Ordonanța 114 a produs un prejudiciu de imagine incalculabil. Pentru că în esență impactul ei fiscal este unul mic. Până la urmă impactul fiscal a ajuns să fie minimizat prin măsurile luate ulterior, dar impactul de imagine este mare. Deciziile se iau la nivel global. Există o concurență foarte acerbă între țări, privind atragerea investițiilor. Elementul la care noi stăm foarte rău este cel al stabilității și predictibilității. Nu avem nici cea mai mică șansă. Toate celelalte avantaje, precum forța de muncă, capacitatea de a vorbi limbi străine, flexibilitatea, rezistența la efort, pălesc” a mai spus Simion.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://www.forbes.ro/ionut-simion-devenit-noul-presedinte-al-amcham-romania-136036


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Primarul Ploieștiului cere parlamentarilor din Prahova să voteze învestirea Guvernului Orban: PSD `a furat` Ploieștiul
Primarul Ploieștiului, liberalul Adrian Dobre, cere parlamentarilor d...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Veste bună pentru angajați! Ce spune premierul despre cuantumul majorării salariului

» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a fost cerută în căsătorie Bianca Drăgușanu. Totul s-a petrecut foarte repede

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Au început înscrierile pentru „DiscoverEu”. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii de 18 ani pentru a călători gratuit în Europa

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat: „Guvernul PNL nu va lăsa fără bani localitățile cu probleme financiare”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Criminalist amendat pentru postările de pe Facebook. „Tâlharii și infractorii periculoși au dispărut cu desăvârșire din județ”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0