Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013    Actualizat: 11 Iulie 2013

Giurcău, acuzat de hărţuire sexuală şi taxă de protecţie

 

         Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj (CJPC), este acuzat de grave infracţiuni într-o sesizare trimisă atât presei locale, cât şi pe e-mail-ul ANPC. Giurcău este acuzat că, împreună cu comisarul Dan Radu, face controale la lăsarea serii. Agenţii economici sunt găsiţi în regulă dacă achiziţionează diverse bunuri şi servicii de la firmele pe care Giurcău le-a trecut pe numele rudelor sale, se arată în sesizare. Complicele său, Dan Radu, s-ar alege cu un comision de 15% din afacere. În sesizare se arată că toţi ceilalţi angajaţi de la Protecţia Consumatorului au fost reclamaţi la comisia de disciplină, deoarece Giurcău, dator la bănci şi la cămătarii din oraş, vrea să îşi angajeze oamenii lui de încredere.

         „Stopaţi infracţiunile lui Mădălin Giurcău”, este apelul din sesizarea trimisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, semnată „comisarii CJPC Gorj”. În sesizare se arată pe de o parte faptul că Giurcău a transformat CJPC Gorj într-o sursă de venituri ilegale, dar nu lipsesc nici acuzaţiile de comportament abuziv şi chiar de hărţuire sexuală la adresa angajaţilor.

         Comisari răzbunători

         Mădălin Giurcău a spus că ce au scris comisarii este o mizerie şi a ameninţat că va da ziarul în judecată dacă va fi publicat articolul. „Tot ceea ce scrie acolo nu este adevărat, în primul rând. În al doilea rând văd că se insinuează că nu aş avea discernământ. Eu cred că va trebui să probaţi în instanţă cine a scris această sesizare şi dacă este adevărat, iar pentru un minim de verificare se poate proba la Finanţele Publice ce societăţi au rudele mele, dacă au, dar eu ştiu că nu au, nici nevasta şi nici fratele meu. Puteţi verifica ce cifre de afaceri au şi apoi puteţi publica această mizerii, dar va fi răspunderea ziarului şi a redactorului şef“, a spus acesta.

         Giurcău a sugerat că reclamaţia i se trage după ce el la rândul lui a reclamat comisari la „instituţiile statului“ după ce a depistat nereguli în procesele verbale. „Nimic nu este adevărat, eu mă aşteptam la asemenea probleme. La mine în instituţie, datorită acţiunilor pe care le-am întreprins şi a modului de a înţelege dânşii să respecte legea, eu le spun ca tot ce găsesc să fie trecut în procesele verbale. Săptămâna trecută am făcut nişte controale în cascadă şi am sesizat nişte nereguli ceea ce pe dânşii îi deranjează. Unele dintre sesizările primite prin telefon s-au şi adeverit. Ceea ce am găsit şi am depistat în cadrul CJPC am informat şi alte instituţii ale statului care se ocupă cu cercetare infracţiunilor. Înţelegeţi dvs la ce fac referire. Pe viitor se va stabili cine şi cum a greşit“, a încheiat acesta.

         Hărţuire sexuală şi taxă de protecţie

         Semnatarii sesizării reamintesc faptul că Mădălin Giurcău a picat primul examen pentru funcţia de comisar şef cu nota 2, iar ulterior, graţie susţinerii politice a UNPR, a reuşit promovarea în funcţie de şef, cu notă mare.

         Salariaţii care au trimis anonima spun că Giurcău este „o persoană conflictuală, cu discernământ limitat”. Mai mult, Giurcău este acuzat că percepe taxă de protecţie agenţilor economici: „Fiind lipsit total de cunoştinţe de specialitate pentru a se putea impune în faţa comisarilor cu experienţă, a instituit în cadrul unităţii un regim despotic bazat pe jigniri, ameninţări verbale şi fizice, hărţuire sexuală, iar în cazul agenţilor economici cuvântul de ordine este taxa de protecţie”.

         Salariaţii CJPC anunţă că intră în greva foamei

         Autorii sesizării susţin  că toţi angajaţii Protecţiei Consumatorului de la Gorj, cu excepţia lui Dan Radu, pe care îl cataloghează drept „partenerul de infracţiuni al lui Giurcău”, sunt reclamaţi la comisia de disciplină. Planul lui Giurcău ar fi acela de a pune presiune pe comisarii care nu participă la jaf şi se va ajunge la desfacerea contractelor lor de muncă. Cum- Prin acordarea de calificative necorespunzătoare la următoarea evaluare. Iată încă un fragment din sesizare: „Acordarea de calificative pentru activitatea depusă de comisarii CJPC Gorj de către acest individ corupt şi mafiot, căutat zilnic de cămătari la sediul CJPC Gorj, care vrea să îşi plătească datoriile pe spinarea agenţilor economici în condiţiile în care nu a condus nimic în viaţa lui până acum 7 luni de zile este picătura care va umple paharul. (…) În cazul în care acest lucru se va întâmpla suntem hotărâţi ca pentru respectarea legii să intrăm în GREVA FOAMEI pentru a atrage atenţia autorităţilor locale şi centrale competente asupra abuzurilor la care suntem supuşi noi şi agenţii economici din Gorj. Credem că această formă de protest va avea un efect DEVASTATOR asupra credibilităţii ANPC”.

         Mită, şantaj, taxă de protecţie

         Sesizarea salariaţilor dezvăluire mecanismul prin care activitatea Protecţiei Consumatorului a devenit colectarea de la agenţii economici de taxe de protecţie, prin şantaj. Astfel, Giurcău ar fi „comisarul rău”, care merge în verificări la căderea întunericului, găseşte nereguli imaginare şi ameninţă cu amenzi de 30.000 până la 50.000 de lei. În urma lui trece Dan Radu, un comisar care a avut ani la rând interdicţie de a merge în control, şi care joacă acum rolul „comisarului bun”. Dan Radu le propune agenţilor economici să încheie contracte de dezinsecţie cu firmele pe care Mădălin Giurcău le-a trecut pe numele rudelor sale. Potrivit sesizării, în perioada iulie 2011-ianuarie 2012, cei doi „au transformat efectiv activitatea de control desfăşurată în cadrul CJPC Gorj într-o activitate de înavuţire ilegală şi de şantajare a agenţilor economici”. Banii ajung la firmele familiei Giurcău şi nu sunt deloc mici, depăşind 250.000 lei, după cum se arată în sesizare. „Acest lucru se poate verifica prin însumarea sumelor aferente perioadei iulie 2011-decembrie 2011 din declaraţiile 394 depuse la ANAF Gorj de către firmele administrate de rudele lui Giurcău Mădălin în comparaţie cu aceleaşi declaraţii depuse pentru primul semestru al anului 2011. Toate aceste firme au avut o cifră de afaceri explozivă în ultimele 6 luni, în timp ce în perioada anterioară numirii acestui individ la conducerea CJPC Gorj erau în stare de faliment”.

         Micii comercianţi, taxaţi cu… stingătoare de incendiu

         Dacă taxe mari de protecţie plătesc proprietarii de abatoare, fabrici de pâine sau mari magazine, nu sunt scutiţi nici micii buticari. Angajaţii CJPC susţin că Giurcău şi Dan Radu merg în control cu stocul de stingătoare de incendiu în portbagaj, pe care le vând direct celor controlaţi. „Au existat cazuri hilare în care comercianţii au venit la birourile unităţii noastre pentru a solicita factură de la CJPC Gorj pentru stingătoarele cumpărate”, se arată în sesizare.

         Angajaţii Protecţiei Consumatorului atrag atenţie organelor de control că toate aspectele sesizate pot fi lesne verificate. Totul este să existe voinţă.

         DATORII LA CĂMĂTARI

         Potrivit declaraţiei de avere depusă de Mădălin Giurcău la numirea în funcţie, avea datorii de 205.000 RON către bănci şi Finanţele Publice. Încă din acea vreme se vehicula faptul că Giurcău are datorii mult mai mari la cămătari, fapt susţinut şi de salariaţi în sesizare. Giurcău a răspuns acum câteva luni la această problemă, fiind interpelat de un telespectator al Gorj TV. „Dacă vă interesează care sunt datoriile mele la cămătari, vă dau lista cu ele şi poate mi le achitaţi dumneavoastră, că vă văd aşa curios să aflaţi de ele”, i-a replicat Giurcău telespectatorului.

         FIRME

         Giurcău Claudiu Mădălin a intrat în afaceri în 2006, când a înfiinţat împreună cu fratele său Giurcău Daniel Sever firmele Danynnys Company SRL şi Danynnys Press SRL. Soţia sa, Giurcău Loredana, a înfiinţat în 2007 firma Daninaserv SRL, având ca obiect principal de activitate întreţinerea şi curăţarea clădirilor. În ianuarie 2011, Giurcău Mădălin cesionează fratelui său acţiunile deţinute la Danynnys Press SRL şi Danynnys Company SRL. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, în iunie 2011 le mai cesionează o dată (???) lui Giurcău Mihaela Maria.

 

Sursa foto: facebook.com

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce spune tatăl Simonei Halep despre suspendarea de 4 ani primită de sportivă: 100 de ani să îi dea...
Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani, în urma acuzațiilor de...
 
Ludmila, mama lui Dan Bălan, arată impecabil la 65 de ani. Ce face pentru a se menține tânără
La 65 de ani se îmbracă precum o adolescentă și nimeni nu îi dă ...
 
MApN a început o campanie de recrutare ce se va desfășura până pe data de 29 septembrie
Se caută tineri pentru posturile de soldați și gradați profesioni...
 
Salariul minim pe economie va crește la 3.300 lei brut
Ministrul Finanțelor a anunțat că salariul minim pe economie va cre...
 
Veste bună pentru șoferi! Autoritățile anunță că săptămâna viitoare vom avea 1.000 de kilometri de autostradă
Ministrul Transporturilor a anunțat mândru că săptămâna viitoare...
 
Ministrul Educației a semnat contractul de finanțare pentru achiziția de microbuze electrice de 16+1 locuri, în loc de 8+1 cum era prevăzut inițial
„Am reușit să găsim soluții și să suplimentăm bugetul investi...
 
Camera Reprezentanților vrea începerea procedurii de destituire a președintelui Joe Biden
Marți, liderul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a cerut î...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Scade pragul pentru plata în numerar la magazinele cash&carry: Plățile în numerar sunt generatoare de plăți la negru

» 21 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
BNR avertizează că este victima unui atac spoofing: Se utilizează numărul de telefon al băncii în legătură cu presupuse împrumuturi

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Murele – de ce să mănânci o mână pe zi

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Asia Fest va avea loc în perioada 22-24 septembrie în curtea Arenei Naționale din București
BUCURESTI - ILFOV
» 21 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Un primar PSD a jignit o persoană seropozitivă: Nu vă apropiați!

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
61 de UAT-uri din județul Buzău vor primi microbuze pentru transportul elevilor

» 19 Septembrie 2023 | Comentarii 0