Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 31 Martie 2023

        Asociația Energie Inteligentă estimează că din cauza majorărilor tarifelor de transport și distribuție a gazelor naturale și energiei electrice de la 1 aprilie 2023, consumatorii casnici vor observa o majorare cu 4-5% a facturilor de gaze. În ceea ce privește energia electrică, creșterea prețului va fi compensată de către stat.

 

        „Cu cât se vor majora - în medie - facturile persoanelor fizice? În ceea ce privește impactul acestor creșteri de tarif asupra costurilor consumatorului final se prezintă astfel: energie electrică - nu există un impact direct asupra consumatorului casnic sau non casnic, creșterea tarifelor urmând a fi compensată de către stat; gaze naturale - consumator casnic: o creștere de circa 4-5% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie 2023; consumator non casnic cu un consum sub 50.000 MWh/an - o creștere cu circa 1-2% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie 2023; consumator non casnic cu un consum peste 50.000 MWh/an - o creștere cu 5-10% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie” a transmis președintele Asociației, Dumitru Chisăliță, într-un comunicat. 

 

        AEI explică faptul că Parlamentul a adoptat Legea 35/2022, promulgată de președintele Iohannis, care prevede că, de la 1 aprilie 2023, la tariful de transport și distribuție a gazelor și energiei electrice se vor adăuga toate costurile suportate de transportatori în 2021 și 2022, iar acestea vor fi recuperate prin scumpiri de preț. 

 

        „Tarifele rezultate ca urmare a aplicării prevederilor alin. (1) nu se modifică în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei va stabili tarife reglementate de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale, precum și tarife reglementate de transport al energiei electrice, aplicabile începând cu data de 1 aprilie 2023, conform cadrului de reglementare și prevederilor prezentei ordonanțe de urgență” mai arată Asociația. 

 

 

Te-ar putea interesa: Fermierii români vor primi încă un ajutor de la UE!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/analiza-locatarii-locuintelor-cu-contracte-de-furnizare-de-gaze-si-energie-electrica-incheiate-pe-firme-ar-trebui-sa-se-grabeasca-nu-beneficiaza-de-plafonarea-preturilor-si-compensarea-facturilor-20537561


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0