Consumatorii vor știi, mai pe larg, ce conțin preparatele pe care le consumă în restaurante sau fast-food-uri. ANPC a stabilit o serie de reglementări în ceea ce privește informarea consumatorilor cu privire la produsele finite sau mâncărurile preparate ce se servesc într-o unitate de alimentație publică sau sunt livrate la domiciliu.
A fost publicat în Monitorul Oficial ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.
„Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități și ingrediente pe ambalajul acestuia. Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic. Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi. Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității. Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori” a explicat Constantinescu.
Te-ar putea interesa: Noi sancțiuni pentru Rusia, după ce Putin a anunțat că va folosi chiar și arsenal nuclear!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://tuktuk.ro/2011/04/mancarea-japoneza-obiceiuri-culinare-in-japonia/