Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 19 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Raportul Comisiei de Control SRI referitor la colaborarea dintre Serviciu și Agenția Națională de Integritate (ANI) arată că faptele fostului șef al SRI, George Maior „se circumscriu unor acțiuni de poliție politică. Menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obține influență politică nelegitimă”.

        „Domnul George Cristian Maior a deținut funcția de director al Serviciului Român de Informații în perioada octombrie 2006 – ianuarie 2015. Acesta a încălcat legislația care reglementează activitatea instituției pe care a condus-o și a angajat instituția în acțiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu și personal, pentru a obține influență politică nelegitimă, în vederea obținerii funcției de prim-ministru al României, în eventualitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta” se arată în raportul Comisiei de Control a activității SRI, potrivit Mediafax.

       Membrii Comisiei - în baza declarațiilor și probelor deținute - au ajuns la concluzia că Maior a mințit, deturnând adevărul cu privire la relația instituțională și personală pe care o avea cu fostul șef al ANI, fiind principalul vector raportat la relaționarea instituțională cu ANI, și în particular, și în plan profesional, formal sau informal, cu Horia Georgescu.

        „Conform celor relatate în cadrul audierilor, a rezultat o serie de suspiciuni legate de faptul că fostul director al Serviciului Român de Informaţii se interesa de anumite dosare atât din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, cât şi despre evoluţia unor dosare aflate pe rol în instanţă, interferând cu activitatea instituţiei, precum şi prin influenţarea unor alţi factori de decizie referitoare la investigaţii în curs de derulare. Discuţiile private dintre George Maior şi Horia Georgescu erau legate de parlamentari, miniştri, persoane cu funcţii de conducere şi putere de decizie în stat cu privire la sesizările înaintate de SRI, care să aibă drept consecinţă influenţarea parcursului politic şi/sau a vieţii publice. O serie de întâlniri au fost prilejuite de diferite evenimente speciale în sedii ale SRI, la restaurante sau reşedinţa privată a lui Horia Georgescu, cu ocazia Crăciunului, unde participau şi persoane cu funcţii politice sau din justiţie” se precizează în document.

       În raportul Comisiei de Control a activității SRI se menționează că Serviciul a trimis Agenției Naționale de Integritate 71 de note de informare cu referire la aproximativ 600 de persoane, cele mai multe dintre acestea cu funcții importante în administrația centrală și locală (miniștri, primari, directori de instituții, europarlamentari, deputați, senatori, președinți de consilii județene, etc.). Dacă Victor Ponta ar fi câștigat alegerile prezidențiale, iar Maior ar fi devenit prim-ministru al României, Georgescu avea promisă funcția de ministru al Justiției de la fostul șef al SRI, care, de asemenea, urmărea reorganizarea sistemului judiciar, se arată în raport.

 

 

Sursa foto: //www.capital.ro/dezvaluiri-incredibile-despre-george-maior-a-facut-politie-politica-ponta-era-implicat.html

 

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Mai bine mai târziu decât niciodată. Alexandru Cumpănașu regretă susținerea procurorilor
„Am avut și am un sentiment de vinovăție că am susținut spectac...
 
„Omul nou cu năravuri vechi”
Dan Barna este acuzat de vicepreședintele PNL Florin Roman că a câ...
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Eurostat: Inflația din România, mai mare de trei ori decât media europeană

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Laura Cosoi s-a luptat cu depresia: „Îmi spuneam că voi muri”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
A doua sesiune a Bacalaureatului începe miercuri

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
China avertizează SUA că vor exista repercursiuni dacă vor vinde avionae F-16 Taiwanului

» 20 August 2019 | Comentarii 0