Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 26 Mai 2023

        Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, explică ce trebuie să facem în cazul în care o căpușă a rămas atașată de pielea noastră și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm ca să prevenim apariția bolii Lyme.

        În primul rând este prevenția, atunci când ne aflăm la iarbă verde și vegetația este abundentă, trebuie „să purtăm obligatoriu pantaloni lungi, șosete care să nu lase tegumentul neacoperit și încălțări tip adidas”, a explicat medicul, potrivit „Adevărul”.

        În cazul în care observăm că o căpușă a rămas atașată de piele, nu trebuie să traumatizăm mecanic sau chimic zona respectivă sau insecta, ci trebuie „să ne adresăm triajului (…) pentru a identifica dacă este vorba despre o căpușă sau nu. Dacă am traumatizat căpușa și o parte a rămas atașată de tegument, apărând ruptura între corpul căpușei și capul acesteia, conduita necesară este următoarea: prin metode minim chirurgicale să fie extras restul de căpușă și începută prevenția, prin administrarea de antibiotice.

        Când suntem pișcați de o căpușă, la nivelul tegumentului, inflamația sau marca ce ne conduce către această concluzie este foarte clară. Zona este roșie, cu o zonă centrală mai închisă la culoare, intens roșiatică. Acesta este un factor destul de determinant pentru a pune un diagnostic diferențial. Extragerea trebuie să fie unidirecțională, cu o viteză constantă. Dacă am reușit să desprindem căpușa sau aceasta efectiv s-a desprins singură, indicat ar fi să o păstrăm într-un recipient, astfel încât atunci când ajungem la spital, medicul să o poată analiza și să vină cu un factor care ne duce spre un diagnostic de certitudine” a explicat medicul Florin Roșu.

 

Te-ar putea interesa: Nu se face rocada guvernamentală până când nu se rezolvă problemele cu sindicaliștii din Educație!

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

Sursa foto: https://a1.ro/lifestyle/health/muscatura-de-capuse-la-copii-si-adulti-cum-arata-si-ce-e-important-sa-stii-id875678.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0