Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 10 Iunie 2013    Actualizat: 11 Iunie 2013
MARIA OLARU
 
     Maria Olaru (nascuta in data de 4 iunie 1982, Fălticeni, județul Suceava) este o gimnastă română de talie mondială, medaliată cu aur pe echipe și argint la individual compus, la Jocurile Olimpice de vară din 2000 desfășurate în Sydney, Australia.
     Maria Olaru a început gimnastica la vârsta de 6 ani în orașul natal Fălticeni, pentru ca apoi să se transfere la clubul de gimnastică din Deva. Reușește să promoveze în echipa națională de junioare în 1993 dar, după șase luni, se reîntoarce la clubul din orașul natal, pentru ca în 1995 să se alăture echipei de junioare din București. În 1996 Maria se alătură din nou echipei naționale de junioare la centrul de antrenamente de la Deva, după ce se clasează pe primul loc la sărituri, la Campionatele Europene de Juniori,câștigând medalia de aur pe echipe și medalia de argint la sărituri, la Campionatele Europene. În anul următor, 1999, participă la Campionatele Mondiale de la Tianjin, China, unde câștigă medalia de aur cu echipa precum și medalia de aur la individual compus. Titlul mondial la individual compus este al doilea din istoria gimnasticii feminine românești, primul fiind obținut de Aurelia Dobre în 1987 la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, Olanda.
     Seria succeselor continuă și la Jocurile Olimpice de vară din 2000 (Sydney, Australia) unde a câștigat aurul olimpic cu echipa și argintul la individual compus.
     Maria a fost una dintre cele mai înalte gimnaste (160cm) de la sfârșitul anilor ‘90. Aparatele preferate au fost săriturile și solul, dar s-a afirmat în special la individual compus.
     După Jocurile Olimpice de vară din 2000 (Sydney, Australia), Maria se retrage din activitatea competițională, noul cod de punctaj nefiindu-i favorabil.

Sursa foto : Facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Atenție șoferi! Se schimbă legea pentru unele mașini și va fi necesară plata unei taxe

» 04 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Ce spune tatăl lui Anghel Damian despre faptul că fiul său nu o cere de nevastă pe Theo Rose: Nu-i leagă un certificat...

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cinci pași pentru a menține igiena produselor de machiaj

» 04 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festivalul „Tradiții de Toamnă” de la Sadu va avea loc pe 7 și 8 octombrie
SIBIU
» 04 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRAILA
 
Primarul Brăilei, supărat pe opoziție: Au pus poze cu mormântul meu, al părinților

» 04 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Senator de Bacău: Persoanele cu autism vor beneficia de terapii și consiliere decontate de casa de sănătate

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0