Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 10 Iunie 2013    Actualizat: 11 Iunie 2013
MARIA OLARU
 
     Maria Olaru (nascuta in data de 4 iunie 1982, Fălticeni, judeÈ›ul Suceava) este o gimnastă română de talie mondială, medaliată cu aur pe echipe È™i argint la individual compus, la Jocurile Olimpice de vară din 2000 desfășurate în Sydney, Australia.
     Maria Olaru a început gimnastica la vârsta de 6 ani în oraÈ™ul natal Fălticeni, pentru ca apoi să se transfere la clubul de gimnastică din Deva. ReuÈ™eÈ™te să promoveze în echipa naÈ›ională de junioare în 1993 dar, după È™ase luni, se reîntoarce la clubul din oraÈ™ul natal, pentru ca în 1995 să se alăture echipei de junioare din BucureÈ™ti. În 1996 Maria se alătură din nou echipei naÈ›ionale de junioare la centrul de antrenamente de la Deva, după ce se clasează pe primul loc la sărituri, la Campionatele Europene de Juniori,câÈ™tigând medalia de aur pe echipe È™i medalia de argint la sărituri, la Campionatele Europene. În anul următor, 1999, participă la Campionatele Mondiale de la Tianjin, China, unde câÈ™tigă medalia de aur cu echipa precum È™i medalia de aur la individual compus. Titlul mondial la individual compus este al doilea din istoria gimnasticii feminine româneÈ™ti, primul fiind obÈ›inut de Aurelia Dobre în 1987 la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, Olanda.
     Seria succeselor continuă È™i la Jocurile Olimpice de vară din 2000 (Sydney, Australia) unde a câÈ™tigat aurul olimpic cu echipa È™i argintul la individual compus.
     Maria a fost una dintre cele mai înalte gimnaste (160cm) de la sfârÈ™itul anilor ‘90. Aparatele preferate au fost săriturile È™i solul, dar s-a afirmat în special la individual compus.
     După Jocurile Olimpice de vară din 2000 (Sydney, Australia), Maria se retrage din activitatea competiÈ›ională, noul cod de punctaj nefiindu-i favorabil.

Sursa foto : Facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0