Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 17 Iunie 2013
"Astăzi e ziua ta" : Anişoara Cuşmir Stanciu
 
     Nu se gandeşte la sacrificiile făcute, amintindu-şi de kilogramele pe care le ridica, de miile de sărituri, de sutele de metri alergaţi. Se gandeşte că a fost norocoasă. Fostă atletă, multiplă campioană mondială şi olimpică, Anişoara Cuşmir Stanciu implineşte astăzi 45 de ani.
     "In 1983, cand pentru una dintre săriturile mele in lungime ruleta a fost intinsă la 7,43 m, m-am găndit că dorinţa mea s-a implinit. Un nou record mondial. Traversam o perioadă foarte bună, avănd in spate alte două recorduri mondiale in sală şi trei in aer liber. Fiecare competiţie insemna să-mi depăşesc rezultatele anterioare. S-a spus la momentul respectiv că este o săritură pentru anul 2000. Eu făceam ceea ce ştiam mai bine, ceea ce-mi plăcea. Autodepăşirea era obiectivul principal. Am inceput practicarea atletismului la vărsta de 10 ani, in oraşul meu natal, Brăila, cu profesorul Ioan Leu. După un juniorat mulţumitor, dar nu strălucit, am fost preluată de un alt antrenor, dl. Ioan Moroiu. A fost cel care a văzut in mine calităţile necesare acestei probe.
     După un an de pregătire reuşeam să dobor recordul naţional de junioare mari, pentru ca mai apoi să realizez un nou record naţional de senioare. Pentru că iubeam ceea ce făceam, am considerat că cifrele pe care le obţin trebuie depăşite permanent. Sigur, era plăcut cănd lumea te felicita, se bucura pentru tine, dar nu cred că mă găndeam special la faptul că sunt prin rezultatele mele şi cea mai bună din lume. Acest lucru era statistica şi aceasta cu sau fără mine se schimba. Cănd privesc inapoi la acei ani, acest lucru făcăndu-l foarte rar, mă găndesc doar că a fost o perioadă extraordinară, că timpul acela in care am practicat sportul de inaltă performanţă m-a făcut să descopăr foarte multe, m-a format.
     Am făcut cu mare plăcere totul, am iubit această probă. Şi ea m-a răsplătit! Mi-a oferit momente care nu pot fi exprimate in cuvinte. Mi-a dăruit titlul de Campioană Olimpică, vicecampioană mondială - cel mai preţios rezultat al meu, m-a făcut să am in palmares şase recorduri mondiale. Ştiu să mă bucur de fiecare lucru, ştiu să răd, ştiu să plang. Şi mai ştiu că am cel mai bun, cel mai frumos copil, fiica mea, Raluca-Sabrina, «performanţa» mea de neegalat. Recordurile mele au căzut de mult, performanţele mele au rămas probabil scrise undeva, fiica mea este şi va fi cu mine.
Dacă ar fi să pot da timpul inapoi, aş face exact ceea ce am făcut. Aş grăbi poate puţin venirea pe lume a fetei mele. Nu am regrete, sunt un om ca toţi ceilalţi. Anii pe care ii implinesc nu mă sperie, pentru că nu-i simt. Nu-mi doresc decăt să fiu sănătoasă şi la fel de mult apărată de Dumnezeu ca pănă acum."
Nemulţumire
     "Ce m-a nemulţumit pănă la durere a fost faptul că a trebuit să mă retrag fără să doresc acest lucru. O afecţiune a coloanei vertebrale a pus capăt oricărui efort fizic. Incerc să compensez rămănănd tot in lumea sportului, ca antrenoare a Clubului Sportiv al Armatei Steaua"
 
Sursa foto : http://jurnalul.ro/thumbs/article/2007/06/29/astazi-e-ziua-ta-anisoara-cusmir-stanciu-18318659.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
Urmează zile friguroase și un nor toxic. Avertismentul ANM

» 27 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Cîțu: Penalizări pentru medicii și profesorii care nu se vaccinează

» 26 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce blugi să alegi ca să fi la modă

» 27 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Garofița, o floare care crește doar într-un singur loc de pe planetă: Munții Piatra Craiului

» 26 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Jibou și AJOFM Sălaj au organizat un eveniment la care zeci de asistați social și-au găsit de muncă

» 26 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Consiliul Județean Iași, demersuri pentru modernizarea Aeroportului Iași cu fonduri europene

» 25 Septembrie 2021 | Comentarii 0