Uleiul este indispensabil atunci când vine vorba despre prepararea mâncărurilor. Trebuie însă să È™tim că există uleiuri care nu rezistă la temperaturi prea ridicate È™i dacă totuÈ™i le folosim, ele pot dăuna sănătății.
Cele mai bune uleiuri sunt cele bogate în grăsimi mononesaturate È™i polinesaturate, precum cel de măsline. Aceste grăsimi contribuie la reducerea riscului de boli de inimă.
Când nu mai trebuie folosit uleiul
Punctul de ardere al uleiului este atins atunci când uleiul scoate fum È™i se descompune. În acel moment, uleiul îÈ™i pierde considerabil din valoarea nutritivă È™i, pe lângă faptul că devine toxic, poate da È™i un gust neplăcut alimentelor.
Uleiuri ideale pentru prăjire la temperatură mare:
- uleiul de arahide;
- uleiul de susan;
- uleiul de soia.
Uleiuri cu punct de ardere moderat, bune pentru sotare la foc mediu spre mare:
- ulei de avocado;
- ulei de porumb;
- ulei de canola.
Uleiuri bune de folosit în salate, ca dressing, în general uleiurile cu punct de ardere scăzut:
- ulei de semințe de in;
- ulei de dovleac;
- ulei de sâmburi de struguri.
Te-ar putea interesa: Extensiile de gene - Extrem de populare, dar cu riscuri pentru sănătate!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gsd.protv.md/lifestyle/care-este-cel-mai-bun-si-mai-sanatos-ulei-pentru-prajit---2564352.html