Laptele de ovăz se poate folosi în acelaÈ™i mod ca laptele de soia, orez sau migdale. Are un gust uÈ™or, puÈ›in dulce È™i este un înlocuitor perfect al laptelui degresat.
Proprietățile laptelui de ovăz
ConÈ›ine 10 tipuri de minerale È™i 15 de vitamine. O singură ceaÈ™că are 36% din DZR de nutrienÈ›i; conÈ›ine de 2 ori mai multă vitamina A decât laptele de vacă, dar È™i fier, un mineral esenÈ›ial vegetarienilor.
Nu are lactoză, dar este bogat în calciu, conÈ›ine chiar mai mult decât laptele de vacă.
Nu conține multe grăsimi. O porție de lapte de ovăz are doar 2,5 grame grăsimi și nici un gram de grăsimi saturate. Ca o comparație, laptele de vacă are 8 grame grăsimi, dintre care 5 sunt saturate.
Beneficiile laptelui de ovăz
Curăță arterele prin reducerea nivelului de colesterol.
Stabilizează zahărul din sânge, fără să crească producÈ›ia de glucoză.
Inhibă acumularea de substanÈ›e toxice în intestin.
Scade tensiunea arterială È™i detoxifică sângele.
Crește nivelul bacteriilor sănătoase din intestine.
ÎmbunătățeÈ™te performanÈ›ele fizice.
ÎmbunătățeÈ™te calitatea somnului.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, laptele de ovăz este bun È™i pentru frumuseÈ›e, putând fi folosit în afecÈ›iuni precum eczeme, dermatită, mâncărimi, varicelă, uscăciunea pielii; se aplică direct pe piele.
Te-ar putea interesa: Mituri despre sănătate în care nu ar trebui să mai crezi!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://dozadesanatate.ro/proprietatile-si-beneficiile-laptelui-de-ovaz/