Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
Adaugat: 09 Februarie 2019

      Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ialomița, deținută și finanțată integral de Consiliul Județean Ialomița, al cărui președinte este pesedistul Victor Moraru, a refuzat să finanțeze cumpărarea unei autospeciale pentru intervenții în Orașul Căzănești și trei comune învecinate și va fi acționată în instanță. În schimb, CJ Ialomița a dat bani pentru un teren sintetic școlar, transmite infoialomita.ro.

 

      CJ Ialomița a pus la dispoziție 5 milioane lei pentru comunitățile locale cu scopul de a finanța proiecte cu impact local, însă banii sunt împărțiți discreționar. Ghidul mult lăudat de Moraru prevede că prioritate la finanțare au asocierile de localități, tocmai pentru a stimula proiectele ce vizează achiziții menite a deservi în comun comunitățile locale.

 

      Astfel, orașul Căzănești și comunele Munteni-Buzău, Sărățeni și Andrășești au întocmit un proiect comun pentru cumpărarea unei autospeciale de intervenție cu apă și spumă, investiție la care comunitățile locale participă cu 10% iar CJ Ialomița completează cu 900.000 lei. ADI Ialomița a invocat motive uimitoare pentru a refuza finanțarea.

 

      Asociația de Dezvoltare Intercomunitară susține că, în afară de orașul Căzănești, celelalte localități partenere nu aveau obligații clare referitoare la ce se întâmplă cu această mașină de intervenții după ce se cumpără. Cea mai amuzantă motivare a respingerii finanțării este trecută în scris în documente: „Ați afirmat că Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență Căzănești asigură intervenții pe raza orașului Căzănești și a comunelor Andrășești, Munteni-Buzău și Sărățeni, dar observăm lipsa din proiect a acordului de parteneriat al comunei Ciochina, în condițiile în care pentru a ajunge la Andrășești este obligatoriu să traversezi teritoriul administrativ al comunei Ciochina”. Realitatea este că legătura dintre orașul Căzănești și comuna Andrășești se face pe DN 2A Urziceni-Slobozia iar acest drum nu se află în administrarea localității Ciochina.

 

      „Vom acționa în judecată ADI Ialomița pentru că nu este corect cum au procedat. De ani de zile noi intervenim în aceste localități cu un utilaj vechi și care este depășit fizic și moral iar acum Consiliul Județean refuză să ne sprijine să cumpărăm o autospecială nouă și performantă” spune primarul orașului Căzănești.

 

      Mașina de pompieri cu care intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Căzănești este veche de mai bine de 3 decenii, iar la sfârșitul anului trecut autospeciala plină cu apă s-a defectat la mai puțin de 200 de metri de o locuință în flăcări și a fost nevoie să se aștepte o autoutilitară de la Slobozia, municipiu situat la peste 30 de kilometri distanță, pentru a se stinge incendiul.

 

      Reacția președintelui CJ Ialomița, Victor Moraru, față de acțiunea care se va lua în instanță a fost: „Fiecare are libertatea să meargă în instanță și să blocheze. Eu cred că varianta cea mai bună este să depună un alt proiect și astfel nu mai blochează nici banii. Dacă ei solicită să blocheze banii poate și noi ne reconsiderăm poziția și nu mai alocăm fonduri localităților ca să nu mai stea banii prin instanță!”

 

      La un an de zile de la înființare, ADI Ialomița a reușit să inaugureze un banal teren de fotbal sintetic, primul „proiect de dezvoltare locală”, care a devenit un mare motiv de laudă pentru președintele CJ Ialomița și pentru primii doi oameni din conducerea PSD Ialomița, informează infoialomita.ro.

 

 

Sursa foto: ://infoialomita.ro/administratia-lui-victor-moraru-presedintele-consiliului-judetean-ialomita-infiinteaza-o-capusa-pe-bugetul-judetului/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Dumitru Mihaiu va candida din partea PNL la Primăria Tudor Vladimirescu
„Are o experiență bogată în administrație”.
 
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Strada Orizontului, una dintre cele mai importante ale Municipiului Câmpina, va fi reabilitată integral
O altă stradă din Municipiul Câmpina va fi reabilitată, după zeci...
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Roman, deputat PNL de Alba: Donatorii de sânge vor putea cumula reduceri la plata impozitelor locale
Deputatul PNL a transmis că a fost adoptată legea ce permite donator...
 
Primăria Letea Veche, mesaj de Ziua Internațională a Femeii
„Fiecare zi este iluminată de prezența voastră”
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festival Pescăresc de Buna Vestire, la București, între 22-25 martie
BUCURESTI - ILFOV
» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0