Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
Adaugat: 06 August 2019

       Eugen Pîrvulescu, senator PNL de Teleorman, susține că Guvernul apelează la anumite măsuri economice din cauza încercării disperate de a acoperi cheltuielile bugetare tot mai mari, pentru a nu scăpa deficitul de sub control. Într-un comunicat de presă, liberalul vorbește despre prețul amnistiei fiscale care este la fel de „mare cât disperarea guvernanților”.

       „Deși anul fiscal se încheie la 31 decembrie, guvernanții propun accelerarea plăților de contribuții datorate la bugetul de stat, stabilind printr-un proiect de ordonanță ca, până la data de 30 noiembrie 2019, datornicii cu debite mai mici sau mai mari de 1 milion de lei să achite obligațiile bugetare principale pentru a beneficia de anularea accesoriilor (penalităților). Amnistia fiscală, însă, nu face referire și la cei care au acumulat datorii de fix 1 milion de lei. Pentru că statul s-a dovedit incapabil să implementeze o disciplină fiscală care să fluidizeze încasările la bugetul de stat fără să producă blocaje sau cangrene în sistemul privat, de a cărui contribuție și funcționalitate depinde în totalitate, a apelat la această strategie, și-anume amnistia fiscală, luată la disperare, pentru a crește volumul încasărilor la bugetul de stat cu scopul de a acoperi din cheltuielile bugetare tot mai mari și, implicit, pentru a nu scăpa din mână deficitul bugetar cu care Guvernul s-a angajat să-l aibă la finalul acestui an, deși trimestrial se împrumută la organismele bancare” explică senatorul PNL de Teleorman.

       Pîrvulescu spune că prețul acestei amnistii este edificat chiar de datele Ministerului Finanțelor: „Potrivit acestui minister al disperării fiscale, circa 23.000 de persoane fizice, PFA, persoane cu profesii liberale, întreprinderi individuale, care cumulează datorii de aproape 1,5 miliarde de lei, aproape 700 de milioane de lei reprezintă principalul și 800 de milioane de lei accesoriile. La capitolul societăți comerciale cu capital privat 100%, sunt peste 285.000 de datornici la stat, care cumulează peste 25,7 miliarde de lei, din care 16,6 miliarde de lei sunt datoriile principale și peste 9 miliarde de lei accesoriile”.

       Senatorul susține că prin implementarea amnistiei fiscale, România va pierde 10 miliarde de lei pentru a obține puțin mai mult. Mai mult decât atât, această măsură a Guvernului va avea efecte negative asupra firmelor mici și mijlocii și demonstrează că PSD-ALDE nu are viziune și capacitatea de a colecta contribuțiile fiscale.

       „Prin această amnistie fiscală, statul pierde circa 10 miliarde de lei pentru a încasa aproximativ 18 miliarde, și aceștia plătiți eșalonat de către datornicii din mediul privat. Acesta este, de fapt, prețul amnistiei de care vor beneficia „abonații” la debite tot mai mari către stat, ceea ce îi va determina și pe ceilalți jucători de pe piață, care își achită la timp contribuțiile cuvenite, să aplice aceeași tactică pentru a beneficia de ștergerea penalităților și a dobânzilor pe sumele datorate, cât și de plata eșalonată a acestor datorii. O politică bugetară mai mult decât păguboasă și discriminatorie în rândul firmelor mici și mijlocii, care până la data de 25 ale lunii își achită contribuțiile la stat fără a beneficia de vreo facilitate fiscală. Acest lucru arată o proastă administrare și colectare a contribuțiilor fiscale din partea coaliției găunoase PSD-ALDE, dând dovadă de o lipsă de viziune, prin luarea unor asemenea măsuri pompieristice și disperate pentru a putea crește măcar artificial volumul de venituri bugetare, dar cu pierderi asumate de miliarde de lei, după modelul promoțiilor tip Black Friday.

       O soluție care, în fapt, va restructura masiv firmele mari cu datorii însemnate, aducându-le pe marginea prăpastiei a insolvenței. Atât s-a vrut și aici s-a ajuns, iar efectele economice le vom resimți negativ, cel mai probabil, începând cu anul viitor, dacă se va continua cu încorsetarea și umilirea sectorului privat” conchide senatorul de Teleorman, liberalul Eugen Pîrvulescu.

 

Sursa foto: //www.ziarulcontrapunct.ro/2019/07/26/eugen-pirvulescu-senator-pnl-singurica-singurea-pe-loc-viorica-vrea-sa-fie-ultima/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Dumitru Mihaiu va candida din partea PNL la Primăria Tudor Vladimirescu
„Are o experiență bogată în administrație”.
 
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Strada Orizontului, una dintre cele mai importante ale Municipiului Câmpina, va fi reabilitată integral
O altă stradă din Municipiul Câmpina va fi reabilitată, după zeci...
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Roman, deputat PNL de Alba: Donatorii de sânge vor putea cumula reduceri la plata impozitelor locale
Deputatul PNL a transmis că a fost adoptată legea ce permite donator...
 
Primăria Letea Veche, mesaj de Ziua Internațională a Femeii
„Fiecare zi este iluminată de prezența voastră”
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cinci lucruri interesante despre singura cetate din România construită pe un con vulcanic

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina

» 15 Martie 2024 | Comentarii 0