Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Administratie
 
STIRI JUDETUL SUCEAVA
Adaugat: 10 Decembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Daniel Constantin Cadariu, senator PNL de Suceava, solicită imperativ guvernării PSD să includă în Proiectul Legii Bugetului pe 2019 banii necesari pentru acoperirea ratelor și dobânzilor scadente anul viitor aferente împrumutului făcut de Consiliul Județean Suceava în asociere cu 60 de primării sucevene cu scopul finanțării programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”.

      Liberalul atrage atenția că este vorba de suma de 30.392.308,04 lei, iar după ce „s-au luat investițiile pe componenta gaz a Programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, sucevenii plătesc total nejustificat, din banii lor, rate și dobânzi la credit. Încetați cu minciuna! Dați înapoi banii sucevenilor!”.

      Mai mult, dacă banii nu vor fi incluși în bugetul pe 2019, cele 60 de primării riscă falimentul, explică senatorul PNL, și precizează că va atenționa Guvernul despre acest pericol printr-o interpelare către ministrul de Finanțe, deoarece a încercat în toate felurile posibile să convingă guvernarea PSD să ia măsuri cu privire la această problemă serioasă cu care se confruntă județul Suceava, însă nu a primit niciun răspuns clar.

      „Nicio reacție, deși au fost multe promisiuni, atât în discuțiile din Parlament cât și cu primarii din județul Suceava. Stimați decidenți din PSD, ați învocat tot felul de scuze și ați făcut trimitere la tot felul de soluții imposibil de aplicat. Ați afirmat că nu puteați aloca bani pentru că erau prinși în bugetul pe 2018. Reamintesc faptul că deputații PNL au făcut un amendament la Legea bugetului pe 2018 prin care să se aloce fondurile necesare, amendament respins, din păcate. Ulterior s-a dovedit că, și în aceste condiții, bugetul ar fi permis alocarea de fonduri, dovadă că ați făcut rectificare bugetară. Însă pentru această destinație ați alocat fix ZERO LEI. Ați sugerat că primăriile afectate vor putea găsi o altă soluție de finanțare prin Trezorerii. Cum? Nimeni nu a mai auzit nimic pe această temă. Ați declarat că primăriile afectate de acest împrumut vor putea face plăți din excedent! Care excedent? Aceste primării sunt în situații limită din punct de vedere financiar, neavând fonduri pentru funcționare sau cofinanțarea de proiecte. Apoi, se știe că le-ați luat banii din excedent, acolo unde au mai fost. Mai mult, veniturile primăriilor au fost afectare prin diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10% fără a veni cu necesarele și promisele compensări.” a declarat Cadariu.

      Senatorul de Suceava amintește că personal a discutat despre acest subiect la începutul acestui an, atunci cânt erau dezbătute două legi care aveau legătură cu Programul „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, dar, de fiecare dată, membrii PSD au propus Comisiei pentru buget, finanțe, activitate financiară și piață de capital din Senat să respingă propunerile sale. PSD a promis că va ajuta respectivele primării atunci când vor avea nevoie „adică în lunile martie și septembrie, când sunt termene scadente la plata ratelor și dobânzilor din credit. Luna martie 2018 a trecut, a trecut și luna septembrie și nu s-a întâmplat nimic în sensul celor promise. Unitățile administrativ teritoriale împrumutate, parte din Program, au venituri proprii insuficiente pentru rambursarea la termen a ratelor și dobânzilor scadente.” explică liberalul.

 

 

Sursa foto: ://www.svnews.ro/liberalul-cadariu-catre-psd-incetati-cu-minciuna-dati-inapoi-banii-sucevenilor/165739/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primarul Adrian Dobre: Majoritatea toxică formată din PSD-ALDE care a frânat dezvoltarea orașului, a fost sancționată de ploieșteni
Într-o postare pe contul de socializare, primarul Adrian Dobre se dec...
 
A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Grădiniței din strada Poștei. Primarul Ploieștiului: Am promis că educația va fi una dintre priorități și mă țin de cuvânt
Construirea Grădiniței pentru copii cu program prelungit din str. Po...
 
Liviu Voiculescu: Noi nu ne luptăm cu un partid politic, noi ne luptăm cu un întreg sistem
Președintele PNL Olt susține că liberalii nu se luptă doar cu un p...
 
Regulament nou la Primăria Iași: Persoanele condamnate vor rămâne fără titlul de „Cetățean de Onoare”
Primăria Iași dorește retragerea titlului de Cetățean de Onoare a...
 
Primarul din Galați se laudă că a plantat un copac în oraș după ce a tăiat alte zeci
Primarul PSD al Galațiului a postat o imagine pe o rețea de socializ...
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Baia Sprie vor fi înlocuite
Stațiile care deservesc mijloacele de transport în comun din orașul...
 
Mai multe localități din Harghita primesc sprijin financiar de la Consiliul Județean
4,5 milioane de lei au fost distribuiți de CJ Harghita pentru sprijin...
 
Tinel Gheorghe: „Prefectul și subprefectul sunt doi politruci ce au slujit PSD și care trebuie să plece”
Președintele PNL Ialomița susține că prefectul și subprefectul tr...
 
 
 
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Primăria Dărmănești pierde 1,3 milioane lei în procese pe salubrizare

» 19 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
Bani europeni pentru pădurile Șelimbărului

» 18 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Președintele PNL Vrancea: Poștașii spun oamenilor că nu vor mai primi pensii

» 17 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Liviu Voiculescu: Noi nu ne luptăm cu un partid politic, noi ne luptăm cu un întreg sistem

» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Grădiniței din strada Poștei. Primarul Ploieștiului: Am promis că educația va fi una dintre priorități și mă țin de cuvânt

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0