Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 09 Noiembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Într-o postare pe contul personal de socializare, fostul președinte Traian Băsescu, atacă dur Guvernul Dăncilă și îi acuză pe „Vâlcov, Viorica și Dragnea” că nu vor să cheltuiască banii nerambursabili puși la dispoziție de Uniunea Europeană pentru a dezvolta infrastructura din România, ci preferă să facă investiții prin „extrem de costisitorul și dubiosul sistem de parteneriat public-privat”.

      „Măi ticăloșilor, avem 43,5 miliarde de euro! Aflu din informațiile de la guvern că în turneul său în țările arabe, dincolo de a-i invita pe șeici să are pământul, să mulgă vaca și să tundă oaia, Viorica i-a invitat pe șeici să pună bani pentru construcția de autostrăzi în parteneriat public-privat. Mai mult, consilierul Vioricăi, domnul Darius Vâlcov, ca de altfel și șeful său Liviu Dragnea, ne vorbesc tot timpul despre construcția de autostrăzi în România prin parteneriat public-privat. Oameni buni, o spun fără ezitare: nu există variantă mai eficientă ca o țară să fie jefuită legal, dar și ilegal, decât parteneriatul public-privat în construcția de autostrăzi.” a scris Băsescu pe Facebook.

      Fostul președinte explică faptul că, într-o astfel de investiție, „costul de finanțare al investiției este foarte ridicat pentru că este vorba despre credite comerciale luate pe termene relativ scurte, cu dobânzi ridicate și cu perioade de grație foarte scurte sau inexistente, credite care trebuie `rostogolite` la fiecare 5-7 ani cu costuri foarte ridicate.” Băsescu atrage atenția și spune că în parteneriatul public-privat constructorul finanțator cu credite comerciale poate fura necontrolat, la fel ca și compania beneficiară „care trebuie să acopere din bugetul de stat sumele neîncasate lunar sau trimestrial din taxele de autostradă, în timp ce utilizatorul de autostradă (conducătorul auto) plătește taxe de acces nepermis de mari și uneori din ce în ce mai mari.”

      România are sume foarte mari de bani nerambursabili puși la dispoziție de către Uniunea Europeană care nu se folosesc, atrage atenția Traian Băsescu și a făcut publice sumele alocate de UE pentru perioada 2014-2020: „1. Program Operațional Infrastructură Mare – 9,42 miliarde euro; 2. Program Operațional Regional – 6,70 miliarde euro; 3. Program Operațional Dezvoltare Rurală – 8,10 miliarde euro; 4. Program Capital Uman – 4,33 miliarde euro. Total – 28,55 miliarde euro”.

      „Deci din totalul de 43,5 miliarde euro alocați României (incluzând subvenția pentru agricultură) pentru perioada 2014-2020, 28,55 miliarde euro sunt destinate infrastructurii naționale, infrastructurii locale, infrastructurii rurale dar și suficienți bani pentru calificare sau recalificarea personalului. Sunt bani nerambursabili puși la dispoziția României, bani pe care guvernul Dăncilă nu vrea să-i cheltuiască, în schimb, Viorica, Vâlcov și Dragnea vor să facă investiții prin extrem de costisitorul și dubiosul sistem de parteneriat public-privat. Oare cât de ticălos trebuie să fi ca și guvernant ca să respingi utilizarea banilor europeni nerambursabili?” a conchis fostul șef al statului.

 

//www.google.ro/search?q=dancila+dragnea+si+valcov&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ6__mwMbeAhXklIsKHRPRC9UQ_AUIDigB&biw=1920&bih=938#imgrc=KuDOQrNhyhWc1M:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Guvernul ungar nu îl susține pe omul lui Soros
Omul lui Soros vrea șefia Comisiei Europene. Guvernul ungar a anunța...
 
#rezist, stop! Doctrinele voastre lasă copii de un an și jumătate fără mamă
O jandarmeriță în vârstă de 40 de ani a fost spulberată pe trece...
 
Ludovic Orban desființează OUG pentru modificarea Codului Muncii
``Decizia nu trebuie să fie administrativ-politică``...
 
Timmermans, cu ce drept distrugi imaginea României?
După votul rezoluției din Parlamentul European, și după prezentare...
 
România pierde 2 miliarde de euro anual datorită distrugerii școlilor profesionale
Ultimele date arată că România pierde în fiecare an două miliarde...
 
Guvernul se împrumută din nou
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, atrage atenția că Guver...
 
Guvernul vrea să renunțe la autostrada Iași-Târgu Mureș
Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, afirmă că Guvernul Dragn...
 
Topul minciunilor spuse de Eugen Teodorovici
Deputatul PNL, Bogdan Hutuca, a criticat în termeni duri actuala cond...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Gabriela Cristea vorbește despre infidelitate

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
37% dintre români trăiesc de pe o zi pe alta

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
A început NEOS Academy

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Ludovic Orban, despre Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
În Coreea de Nord s-a testat o nouă armă tactică

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0