Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 31 Mai 2013    Actualizat: 01 August 2013

"Tu stii cine sunt eu, ba?": Deputatul smardoi

 

         Legendele despre faptele de vitejie huliganica ale deputatului Dan Bordeianu au impanzit de mult Husul, dar nimeni nu a indraznit pana acum sa depuna marturie. De data aceasta, alaturi de cel lezat, care a necesitat trei zile de spitalizare, doi martori confirma incidentul. 

         Intamplarea s-a petrecut in dupa-amiaza de vineri, 19 martie, in curtea vecinului de vizavi al lui Bordeianu, din municipiul Husi. Comportamentul deputatului respecta tot arsenalul unui baietas de cartier: injuraturi grotesti, amenintari si gesturi de o violenta iesita din comun.

         "Am ajuns in fata domiciliului lui Enea Adrian. Am vazut ca este in curte, impreuna cu alti doi baieti. Am oprit masina. M-am dat jos si, din cauza ca nu mi-a venit bine ce am mancat, am scuipat langa masina mea. Mi-a venit rau de la stomac. Am observat, la un moment dat, masina lui Bordeianu Dan la 10 metri in spatele masinii mele. Am intrat in curtea lui Adi Enea. La cateva secunde, a oprit in fata portii autoturismul lui Bordeianu Dan. Acesta a deschis geamul si a inceput sa-mi adreseze cuvinte jignitoare: «Nesimtitule, cum iti permiti sa scuipi jos in fata mea?» I-am explicat ca eu nu am scuipat in fata lui, nici nu l-am vazut. Nici nu am vreo treaba cu el, nu am discutat niciodata cu el, nu am avut nici un conflict niciodata", povesteste Bogdan Popovici, victima de ocazie a orgoliilor "deputatesti" ale lui Bordeianu.

         Ce i-a displacut la fel de mult lui Bordeianu, din spusele lui Popovici, a fost lipsa de respect pentru persoana sa de deputat: "Nu i-a placut comportamentul meu, ca nu am vorbit la dumneavoastra cu el. Cand am vazut ca m-a jignit, i-am vorbit la per tu, da' nu l-am jignit nici o clipa".

         Dupa ce nu a reusit sa-l convinga ca "merita" respect nici prin injurii, nici prin amenintari, Bordeianu a trecut la violenta.

         "S-a dat jos din masina, la un moment dat, a intrat in curte la Enea Adrian si m-a lovit in gat cu ambele mani, m-a sugrumat, dupa care si-a luat mainile si a continuat sa ma ameninte si sa ma injure, spunandu-mi ca de ce vorbesc eu la persoana intai. M-a amenintat cu acte de violenta si dupa asta a plecat", a mai spus Popovici.

         Comportament de deputat

         In cariera sa de deputat, Dan Bordeianu s-a remarcat inca de la inceput. A fost ales in Colegiul Vaslui - rural cu 13,5%, adica 1.960 de voturi. Singurul atu pentru alegerea sa s-a numit "redistribuire". Dar Bordeianu este un accident si mai urat pentru unii din cei care au ocazia sa il cunoasca mai indeaproape.

         "Eu i-am spus: «Ce sa-mi faci tu mie?! Nu ai ce sa-mi faci tu mie, ca nu ti-am facut nimic si nu ai ce sa-mi faci tu mie»", a povestit Popovici, care a reprodus si raspunsul deputatului: "«Las' ca te fac eu pe tine, nesimtitule care esti, iti trag eu la m...»".

         Dupa intalnirea "oficiala" cu acest reprezentant al vasluienilor in cea mai importanta institutie a tarii, Bogdan Popovici nu a putut ajunge decat la spital.

         "M-am deplasat la domiciliu, unde mi s-a facut rau. Familia m-a trezit cu apa. Nu mi-a venit bine. Mi s-a facut rau deodata. Mi-am pierdut cunostinta. La scurt timp, m-am dus la politie cu reclamatia facuta, dupa care m-am deplasat la spitalul municipiului Husi pentru a fi verificat intrucat nu ma simteam bine".

         Unul dintre martori, Alexandru Balint, povesteste dialogul dintre cei doi: "«Bai, de ce scuipi in fata mea? Ce-i cu gesturile astea? Nu se fac gesturi de astea». «Bai, da' ce gesturi, ca eu nu am scuipat, nu am facut nimic. Ce ti-am facut eu tie?!». «Cum, dom'le, indraznesti sa...?». «Domnule, lasa-ma in pace!». «Esti un nesimtit! Lasa ca am sa te f... eu, te fac eu. Iti arat eu. Tu stii cine sunt eu, ba?»"

         Acestea au fost expresiile "deputatesti" ale lui Bordeianu, asa cum si le aminteste Alexandru Balint. Dupa parerea lui Popovici, ce nu i-a placut cel mai mult lui Bordeianu a fost ca, in respectiva imprejurare, nu i-a fost recunoscuta calitatea oficiala: "Asta l-a indignat pe el: ca era cu masina de la Parlament si eu nu am bagat de seama lucrul asta. Ca - vai de mine! - cine e el".

         O alta mostra a comportamentului de zi de zi al deputatului, dupa cum spune Balint, se inregistrase ceva mai devreme: "Pe mine, inainte sa vina el, m-a fugarit de acolo. Eu parcasem masina, m-am dat jos si am incuiat masina. El a venit cu BMW-ul si a facut un semn de ala, asa... M-a claxonat si... «Muta masina!». Cu foarte mare «greata»".

         "Am facut plangere penala"

         De la spitalul din Husi, care nu are sectie ORL, Popovici a ajuns, a doua zi, la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

         "In noaptea de vineri spre sambata, m-am simtit rau. Nu am putut respira normal", a spus Bogdan Popovici.

         El a fost internat, apoi a refuzat internarea, s-a intors acasa, nu s-a simtit bine si s-a intors la spitalul din Vaslui. Diagnosticul a fost "contuzie regiunea cervicala anterioara si laringe, prin agresiune".

         "M-a lovit prima data cu amandoua mainile in gat, iar dupa asta m-a strans. Nu am reactionat in niciun fel. Nu m-am aparat. Nu am putut sa ma apar pentru ca a fost totul foarte repede. M-am comportat intr-un mod foarte civilizat, in sensul ca nu l-am jignit. Ceea ce a facut el este un lucru care nu ii face cinste si nu este corect. Eu imi doresc sa merg cu el sa raspunda in fata legii. L-am dat deja in judecata. Am facut plangere penala", a declarat Popovici.

         Contactat telefonic, Adrian Enea, cel in curtea caruia s-a petrecut incidentul, a spus: "Eu i-am vazut doar cum stateau fata in fata, dupa care domnul Bordeianu a venit la mine si a spus «Domnule, nu se face asa ceva! Sa vii si sa-mi scuipi in fata». Ceva de genul... Eu nu am vazut altercatia dintre ei".

         "El m-a lovit foarte puternic si foarte violent. A avut o izbucnire extraordinar de violenta. Eu stateam relaxat. Am crezut ca vine spre mine sa vorbeasca, sa discute in continuare. Da' am vazut ca are un comportament violent. Lovitura pe care a avut-o si felul in care m-a strans de gat... Parca ar fi avut ceva cu mine de nu stiu cat timp", a incheiat Popovici.

         Un alt martor care a confirmat intregul incident a fost celalalt prieten al lui Enea care se afla in curte, Ioan Stefan Tolontan. In ceea ce il priveste pe deputatul Dan Bordeianu, ne-a fost imposibil sa ii aflam punctul de vedere. Deputatul nu a raspuns intreaga zi la telefonul mobil. Putem spera ca, macar dupa publicarea acestui articol, deputatul va veni cu o declaratie lamuritoare in ceea ce il priveste incidentul, a carui gravitate este indiscutabila.

         Imun in fata legii

         In urma cu exact un an, deputatul Dan Bordeianu a fost implicat intr-un alt eveniment in care si-a probat, in felul sau, calitatea de parlamentar. El a fost oprit in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere, dupa ce radarul l-a surprins, pe DN 24, intre Crasna si Secuia, circuland cu 114 km/ora. Proaspat ales, Bordeianu se grabea sa ajunga la o emisiune televizata si nu avea nici carnetul de sofer asupra sa.

         Deputatul a trecut la "sensibilizarea" agentilor: pentru ca nu avea permis, a scos pasaportul diplomatic. "Schema" nu a mers, mai ales ca prin preajma se afla si un "echipaj" de la presa. Bordeianu a fost amendat cu 240 de lei si a primit trei puncte penalizare.

VASLUI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0