Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 04 Iunie 2013    Actualizat: 18 Iulie 2013

Octavian Bot, regele traseiştilor politicii româneşti

 

         Pentru mulţi numele de Octavian Bot nu înseamnă nimic, nu este o imagine clară a omului din spatele numelui, este doar un personaj ciudat care cel puţin în Bucureşti şi mai ales în sectorul 2 unde candidează este un nimeni, este cineva care a fost deputat şi care s-a plimbat pe la mai multe partide şi atât. Nu cred că se ştie nici măcar că vine tocmai din Bihor, nefiind dorit de liberalii de acolo şi paraşutat în sectorul 2.
         Octavian Bot este părintele absolut al traseismului politic, este poate chiar primul traseist atestat oficial şi un model pentru restul de politicieni tineri dornici să parvină.
         În 1990, Octavian Bot este numit de FSN primar al municipiului Oradea. Proaspăt numit, Bot îşi dă seama de marele potenţial de a parvenii prin politică şi face prima afacere, o tranzacţie imobiliară prin care îşi vinde propiul apartament ca să poată să îşi dea singur o casă de la primărie. Vorbim de un apartament la curte de 146 metri pătraţi pentru familia lui de 3 persoane. Pentru asta a fost şi subiectul unei investigaţii a Departamentului de Control al Guvernului.
         Renuntând la fotoliul de primar, Bot intră în PAC în 1992 şi devine pentru prima oară deputat. În anul 1993 schimbă pentru prima oară partidul, intrând în PL-93. Acesta este momentul care îi deschide apetitul pentru traseism fiind unul dintre primii, dar pe parcursul întregii cariere politice devenindcampion absolut la traseism politic, reuşind performanţa să schimbe partidul de 8 ori trecând prin 7 partide politice diferite. Bot este poate singurul parlamentar care în cele 3 mandate de deputat nu a terminat nici unul în partidul care l-a pus acolo.
         Astfel, după ce devine deputat pentru prima oară pe listele PAC în 1992, trece în PL-93 în iulie1993, în martie 1995 pleacă şi din PL-93 devenind deputat independet. Este şi asta o performanţă. Anul 1995 mai este anul şi unei alte premiere, aceea a gradelor militare date civililor fără nici un motiv decât pentru orgoliul propriu. Bot devine în 1995 căpitan, unul dintre primii militari de carton şi pavează drumul pentru viitorii generali de carton.
         Tot anul 1995 este anul în care Tavi Bot intră în PNL şi refuză postul de vicepreşedinte în favoarea lui Crin Antonescu. În 1996 refuză postul de ministru al Tineretului şi Sportului pentru ca în decembrie 1997 să părăsească Partidul Naţional Liberal. În 1997, plecat din PNL, Bot intră în PNL-CD până în anul1998 cînd intră în UFD. Nici acolo nu va sta prea mult pentru ca în 2002 să plece din UFD şi să intre în AP şi asta până în 2004, anul în care este scos de pe listele alianţei D.A. şi negocierile cu PC, PNG, PNL si PLD eşuează.
         În 2008 Octavian Bot devine deputat pentru a treia oară, de data asta din partea PDL, mandat pe care nu îl va termina în PDL, pentru că în mai 2011, vazând că PDL a scăzut foarte mult în sondaje în cursul unui singur an, respectiv de la 34% la 17%, Bot sare în barca liberală cu ajutorul prietenului Crin Antonescu, cel căruia îi cedase locul de vicepreşedinte PNL în anul 1995. Tot în 2008 face şi declaraţia incredibilă că se va împuşca în cap dacă nu îşi câştigă colegiul. Nu a făcut nici una dintre astea două nereuşind să intre în Parlament decât de pe locul 3 la redistribuire.
         Ajuns iar membru PNL, domnul Bot îşi doreşte să rămână deputat de Bihor, doar că dă de un refuz categoric din partea organizaţiei PNL Bihor, în ciuda sprijinului lui Crin Antonescu. PNL Bihor nu îi acordă nici un vot lui Octavian Bot în cadrul delegaţiei permanente fiind izgonit practic din comunitatea în care şi-a desfăşurat activitatea politică. Refuzul categoric al organizaţiei Bihor este de înţeles dacă ne uităm la declaraţiile domnului Bot din perioada când acesta era membru PDL, astfel spunea despre PNL că este un partid de stâmga care poate fi acuzat de“port ilegal de nume” el fiind un om de dreapta, despre deputatul Cornel Popa că“are în comun cu liberalismul sau cunoaste din liberalism cât cunosc eu despre tribul Bimbu-Bambu din Africa” despre primarulu oraşului Oradea Ilie Bolojan că este un frustrat şi despre doamna Lucia Varga, secretarul de stat din ministerul Mediului că este „fosta profesoara de lucru manual de la o scoala cum este Mihai Bravu, nu are nicio legatura cu mediul sau cu politica”. Asta era desigur când erau în partide diferite, acum Bot vroia să fie prieteni, ceea ce nu se putea, iar reacţiile violente din partea liberalilor, noii lui colegi, nu au întârziat să apară, astfel Cristian Bodea, şeful de cabinet al preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa, spunea pe Facebook despre Octavian Bot următoarele:
         „După ce ne-a fost băgat pe gât cu forţa de Crin şi după ce în august şi-a cumpărat postul de director adjunct pe ţară la ANIF, pentru ginere-său, Tavi Bot are tupeul să se vrea în continuare parlamentar. S-a dus aseară (miercuri seară – n.r.) la şedinţa PNL Oradea, ameninţând că el a venit la PNL pe promisiunea lui Crin că va rămâne deputat pe viaţă. Nu s-a speriat nimeni de papagalismele lui şi a luat 0 voturi de la Ilie&Co.
Acum aud ca a început să o întoarcă din limbă şi se laudă, pe la cine îl întreabă, că oricum a vorbit cu Popa pentru postul de senator de Aleşd-Beiuş. Mare flămând mai eşti, băiete!… Oare prostia şi fudulia chiar nu dor?! Să îi facă cineva actele de pensionare omului ăstuia, că deja devine patologică penibilitatea lui…”
         Cu această ocazie mai putem bifa încă un aspect al politicii dâmboviţene la care Bot a fost printre primii, acela al nepotismului şi al traficului de influenţă. Bot nu a fost vrut în Bihor şi a ajuns la 600 de km depărtare în Bucureşti, sectorul 2, colegiul 8. Ajuns aici s-a plâns din start că nu are bani, că nu îl ajută filiala, iar când a ieşit în stradă s-a dus să îşi facă campanie tocmai în sectorul 3.
         Politica dâmboviţeană a pornit cu Octavian Bot şi sperăm ca acum, când mai vrea să fie încă o dată deputat, să se oprească tot cu el, să nu câştige încă un fotoliu de deputat şi să plece acasă înapoi în Oradea. A stat 3 mandate de deputat în Parlament fără să facă nimic mai mult de a ridica mâna, nu există iniţiative, proiecte de lege sau altceva demn de a fi menţionat.
         Octavian Bot doarme de prea mult timp pe banii cetăţenilor, e timpul să mai stea acasă.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0