Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 06 Iunie 2013    Actualizat: 14 August 2013

Ecaterina Andronescu, acuzată de un al DOILEA PLAGIAT

 

         Ministrul Educației e implicat într-un nou scandal de plagiat, noile acuzații fiind prezentate în cadrul emisiunii "Sub semnul întrebării", de la postul B1 TV. Reporterii "Evenimentului zilei" au descoperit informații suplimentare și vor continua, în cursul zilei de astăzi, dezvăluirile cu privire la acest subiect.
         UPDATE. Ministerul Educației dezminte informațiile apărute în presă. Potrivit acestuia, rezultatele cercetărilor științifice desfășurate de Universitatea Politehnica în parteneriat cu Institutul Naţional de Fizica Materialelor din Măgurele au fost publicate pentru prima dată în 2006, la Conferinţa Anuală de Semiconductori, sub titlul „Annealing Effects on Properties of Ba(Zn1/3Ta2/3)o3 Dielectric” și abia apoi în “Journal of the European Ceramic Society”, un an mai târziu. Articolul, explică reprezentanții ministerului, deși pornește de la aceeași cercetare ca și lucrarea prezentată conferința mai sus menționată, conține elementele clare de noutate.
         "Activitatea de cercetare ştiinţifică în domeniul ceramicilor pentru microunde a continuat, acelaşi colectiv de autori publicând alte 3 articole în Journal of Optoelectronics and Advanced Materials (2007, 2008) şi în Annals of New York Academy of Science (2009)", se arată într-un comunicat emis de ministerul Educației.
         Materialele publicate, spun reprezentanții ministerului, conțin date care aparțin tuturor membrilor echipei de cercetare și, prin urmare, nu poate fi vorba de plagiat. "Pentru publicarea în aceste reviste științifice de prestigiu, articolele parcurg un proces extrem de sever de recenzie ştiinţifică, realizată de specialişti în domeniu cu prestigiu internaţional", mai scrie în comunicat.
         În emisiunea din această seară, jurnalistul Robert Turcescu a prezentat informațiile publicate de site-ul Integru.org, care la începutul săptămânii semnalase primul caz de plagiat.
         De data aceasta, este vorba de patru lucrări publicate în perioada 2006-2007 semnate, printre alții, și de Ecaterina Andronescu şi Sorin Jinga, profesori la Universitatea Politehnică din Bucureşti.
         Potrivit sursei citate, lucrarea inițială a fost publicat, pentru prima dată, în "Journal of European Ceramic Society", sub semnătura a nouă cercetători de la Institutul Național de Fizica Materialelor de la Măgurele.
         Aceeași lucrare a mai fost trimisă de încă trei ori la diferite publicații de specialitate, cu titluri și autori diferiți, fără a avea însă și vreo modificare de conținut.
         Mai mult decât atât, cei nouă autori ai lucrării inițiale apar și în cazul celorlalte trei articole, însă numele Ecaterinei Andronescu și al lui Sorin Jinga apar doar în cazul ultimelor trei lucrări. 
         Potrivit celor patru experți internaționali din SUA și Marea Britanie citați de integru.org, cei nouă autori ai lucrării originale pot fi acuzați de autoplagiat, în timp ce Ecaterina Andronescu și Sorin Jinga pot fi acuzați de plagiat, numele lor fiind adăugate la lista de autori ai unei lucrări ce nu a suferit nicio modificare de conținut.
         Acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Educației ce au apărut în mass-media în ultimele zile nu sunt o premieră. Ecaterina Andronescu a mai fost acuzată de plagiat și în vara acestui an, când Nicolae Toma, un fost coleg de-al său de la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, a susținut, într-o emisiune TV, că informațiile publicate în teza de doctorat a ministrului Educației fuseseră obținute de soția lui, în urma unei operaţiuni de spionaj industrial.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0