Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 04 Iunie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Alina Gorghiu și-a făcut lege pentru propriul buzunar

 

         Deputatul PNL Alina Gorghiu nu se poate lăuda că a făcut ceva pentru cei 3000 de alegători care au trimis-o în Parlament la alegerile din 2008, dar cu toate acestea perseverează, cerându-le din nou voturile pentru un mandat de deputat, semn că a prins gustul traiului bun de demnitar. Pentru atingerea acestui obiectiv, Alina Goghiu este dispusă să facă totul.  Totul pentru a-și lărgi iarăși conturile și buzunarele, și mai puțin pentru a reprezenta interesele cetățenilor din colegiul 22 din sectorul 5 al Bucureștiului. Evident, zâmbindu-ne frumos, cu un fals aer inocent. Dar, sub masca aceasta se ascunde o femeie foarte abilă,  care a știut, în primul rând, să-și promoveze propriile interese prin înaintarea unor inițiative legislative care mai apoi au devenit legi. Cu alte cuvinte, doamna Gorghiu a uzat de privilegiu său de parlamentar pentru a face legi de care apoi să profite la maxim, câștigând bani frumoși de pe urma lor. Asta în condițiile în care în fiecare zi cetățenilor din colegiu 22 din sectorul 5 al Bucureștiului le sunt servite gogoși frumos ambalate cu decolteuri adânci și coafuri interesante. O adevărată doamnă, ar zice unii, dar adevărul nu este tocmai cel prezentat la suprafață. Probabil, puțini știu că doamna Gorghiu a aterizat în Parlament printr-un „joc al rezultatelor”, folosind bineînțeles un clișeu sportiv. Chiar dacă pe blogul său scrie că le mulțumește oamenilor pentru încrederea învestită , întrucât cu ajutorul lor a ajuns în  Parlamentul României, această performanță este una nefirească, deoarece Alina Gorghiu a ajuns deputat de pe locul trei. În 2008, candidata PNL a obținut a treia poziție a podiumului și doar o lege electorală strâmbă, croită de bunul său prieten Bogdan Olteanu și de Viorel Hrebenciuc, a trimis-o pe Gorghiu în scaunul confortabil de parlamentar. Cu un scor de circa 23%, domnița în cauză s-a pomenit cu o sinecură extrem de profitabilă. Mai exact, Alina Gorghiu a ajuns parlamentar cu numai 3315 voturi, conform datelor prezentate de Biroul Electoral Central.
         Medierea, o afacere bănoasă pentru conturile deputatei
         La o scurtă trecere în revistă a realizărilor sale parlamentare, se poate observa cu ușurință că singurele succese sunt legate de Legea medierii. Astfel, în 2009, micuța penelistă a elaborat un Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Ulterior, acesta s-a materializat în Legea 370/2009. Dar ce înseamnă acest lucru? Legea promovată de Alina Gorghiu în Parlament este legată de mediere, care reprezinta o modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator. Aparent, o chestiune bună. Numai că ceea ce nu știu cetățenii din colegiul său este faptul că medierea unor dispute înainte de a se ajunge în instanță nu este tocmai una dintre prioritățile lor, dar într-adevăr este una profitabilă pentru Alina Gorghiu. Aceasta s-a specializat în această chestiune iar banii au început să-i umple conturile deoarece în viitorul foarte apropiat medierea va deveni obligatoriu. Înainte de a merge în fața unui judecător , două părți implicate într-un litigiu vor trebui întâi să treacă prin biroul , apoi pe la casieria doamnei Gorghiu, și abia pe urmă  să meargă în instanță dacă disputa lor nu este rezolvată.  Numai că problemele celor din sectorul 5, cel mai sărac al Bucureștilor, sunt legate de nevoi imediate precum lipsa locurilor de muncă, infrastructură, bunăstare sau alte probleme de natură materială. Mai puțin cele legate de medieri conflictuale de natură civilă. În 2012, Alina Gorghiu și-a perfectat opera legată de mediere, domeniul din care a reușit să  făcă bani frumoși . Astfel, în ultimul său an de mandat a conceput un Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Astfel, vechiul proiect inițiat la început de mandat a fost desăvârșit la final de mandat , când s-a transformat în Legea 115/2012 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. La acest proiect de lege se rezumă reușitele  doamnei Gorghiu în funcția de deputat, celelalte proiecte înaintate aflându-se în diverse stadii la Camera Deputaților sau  la Senat.
         Fabrica de interese și bani
         Interesele deputatului PNL Alina Gorghiu se împletesc perfect  cu  interesele de afaceri din domeniul medierii . Organizarea profesiei de mediator este stabilită printr-un act normativ încă din 2006, moment în care Gorghiu a decis că nu i-ar strica să aibă în buzunar și un atestat în această profesie. Astfel, încă din 2008, penelista a devenit membru al Centrului Avocaților Mediatori „Cristian Iordănescu“, o asociație profesională, care printre alte activități formează și mediatori, evident contra cost. Sesizând oportunitatea unei afaceri, aceasta dă din coate și devine director executiv al Centrului Avocaților Mediatori. Cum afacerea s-a demonstrat a fi profitabilă, prețul pentru a deveni mediator fiind unul destul de piperat mai ales pentru o perioadă de criză (circa 4.000 de lei de persoană), tânăra liberală mai are o sclipire de geniu, în interes personal, desigur. Astfel, Gorghiu, în calitate de deputat cu interese în domeniul medierii, a făcut o propunere de modificare a legii medierii, în sensul că se introduce obligativitatea acestui procedeu în toate procesele și cererile în materie civilă și comercială, ca procedură prealabilă obligatorie în cadrul procesului civil. Potrivit unor surse neoficiale, în medie, la aceste cursuri participă între 20 și 30 de persoane, deci profitul ar fi de aproape 100.000 de lei pe curs. Și ca să fie sigură că judecătorii, procurorii sau alte persoane care au avut funcții juridice cel puțin doi ani nu mai pot deveni mediatori fără examen, cum prevedea vechea lege, Alina Gorghiu a reușit să scoată această prevedere dintr-un act normativ. „Cum ar fi fost să fie invadat corpul profesional al mediatorilor, de 1.000 de mediatori autorizați, de zecile de mii de alte persoane cu studii juridice, fără examen?!?“ (n.r. deci fără cursurile de formare profesională), se întreba retoric aceasta, cu ceva timp în urmă, pe blogul său.
         Etnobotanice sub ochii deputatei
         Pe lângă afacerile extrem de profitabile din domeniul medierii derulate de Alina Gorghiu, de la înălțimea amețitoare a scaunului său de parlamentar, sectorul 5 se confruntă cu o serie de probleme foarte grave din punct de vedere social. Chiar dacă încă nu este mamă, liberală ar putea să se informeze mai bine în legătură cu lucrurile care se petrec la numai  200 de metri de biroul său parlamentar de pe Calea 13 Septembrie, din sectorul 5, acolo unde adolescenții cumpără în voie etnobotanice de la un așa-numit magazin de vise. De altfel, cum interesele sale față de alegători sunt doar de fațadă , Alina Gorghiu s-a lăudat recent că   a amenajat o sală de lectură în cadrul biroului său parrlamentar. O inițiativă lăudabilă, dar una ineficientă când tinerii din sectorul 5 cad pradă acestor droguri ușoare care se vând la o aruncătură de băț de cabinetul acesteia și despre care toată lumea știe. „Am fost sesizată, și mulțumesc pentru asta, în legătura cu o problema în sector: un magazin de etnobotanice lângă o școală. Înțeleg ca funcționează de 3 luni și că are cumpărători o serie de tineri care vin cu bani și pleacă acasă cu pachetele de „vise“, scria în urmă cu doar o lună de zile pe blog Alina Gorghiu. Este curios cum tocmai de „magazinul de vise“ de lângă biroul său a trecut neobservat pentru deputatul Alina Gorghiu. Dar probabil subiectul medierii, mai ales că a devenit obligatorie conform noilor coduri de la 1 octombrie, îi mănâncă tot timpul. Astfel, deputata Gorghiu nu mai poate vedea pădurea de copaci iar nevoile din colegiu său au trecut în plan secund și sunt „rezolvate“ direct de pe blogul său.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0