Adaugat:
02 Septembrie 2018
Recent, câțiva cercetători de peste ocean au întocmit o listă cu beneficiile pe care le are quinoa, o pseudo-cereală ideală pentru a fi inclusă într-o dietă echilibrată. Iată care sunt acestea:
- Quinoa conține mai multe proteine decât ovăzul, orezul și porumbul. Mai mult, este o opțiune ideală pentru persoanele care au intoleranță la gluten.
- Conține foarte multe fibre, importante pentru o digestie bună, reducerea colesterolului și a riscului de infecție gastrointestinală. Fibrele solubile sunt și prebiotice.
- Quinoa conține grăsimi bune în semințe, cu un raport optim între Omega-6 și Omega-3. Acizii grași din quinoa susțin imunitatea, dar și sănătatea creierului și a sistemului cardiovascular.
- Bogată în vitaminele A, B, C și E, importante în funcționarea metabolismului.
- Conține minerale precum calciu, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, și zinc într-o proporție mai mare decât alte cereale.
- Quinoa conține saponine, substanțe naturale ideale pentru agricultura organică, pentru că împiedică proliferarea microbilor.
- Quinoa abundă în fitosteroli, substanțe care contribuie la dezvoltarea musculară și combat stresul.
- Conține un număr mare de fenoli, antioxidanți care pot scădea riscul de cancer, diabet și obezitate.
- Quinoa conține betanină, substanță benefică pentru sănătate, folosită și pe post de colorant natural.
- Quinoa este bogată în betaină - cunoscută și sub denumirea de trimetilglicină, un aminoacid care este implicat în prevenția diabetului, obezității și bolilor cardiovasculare.
Quinoa este unul dintre cele mai populare alimente sănătoase din lume. Nu conține gluten, are un conținut foarte mare de proteine și este una dintre puținele alimente de origine vegetală care conține toți cei nouă aminoacizi esențiali (Histidina, Izoleucina, Leucina, Lizina, Metionina, Fenillalanina, Treonina, Tripofan și Valina).
Sursa photo: //www.sportaholic.ro/cat-de-benefica-si-sanatoasa-este-quinoa/