Sucurile naturale de legume sunt bogate în apă și în excelente elemente nutritive, sucurile conțin vitaminele și mineralele din legumele respective și contribuie la hrănirea și purificarea organismului.
Beneficii nutriționale. Aceste sucuri satisfac necesarul zilnic de legume și de multe ori pot înlocui o masă. Este recomandată administrarea sucurilor de legume mai ales copiilor care asimilează greu legumele.
Cum le alegem? De preferat este să preparăm acasă un suc din legume bio și de asemenea să profităm și de coaja lor bogată în nutrienți.
Cum le consumăm? Se pot prepara la storcător sau la blender. Se poate folosi și mixerul incluzând leguma întreagă. În acest caz digestia va dura mai mult, fiindcă nu s-au pierdut elementele nutritive ale legumei, deci nici fibrele.
Cum le păstrăm? Dacă nu sunt consumate imediat, trebuie adăugată lămâie. Sucurile din comerț pot fi păstrate la frigider timp de cel mult cinci zile după deschidere, după ce am adăugat câteva picături de ulei esențial de lămâie care ajută la conservarea nutrienților.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=sucuri+de+legume&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqm-CC4v_cAhXSUlAKHW71AKsQ_AUICigB&biw=1920&bih=894#imgdii=GUcUYpC9Itm-QM:&imgrc=zwHU4pSRx_JJgM: