Rulouri cu sunca si telina
Rulourile acestea cât o îmbucătură sunt foarte gustoase și nu necesită preparare termică.
Ingrediente
1 țelină mică
zeama de la 1 lămâie
1 legătură de chives, tocată fin
7 linguri de maioneză
3 linguri de muștar cu boabe
15 felii de prosciutto sau alt tip de șuncă uscată
Mod de preparare
1. Folosește un cuțit mare pentru a tăia capetele țelinei și pentru a o curăța complet. Feliaz-o în bastonașe subțiri, pe care așază-le într-un castron. Amestecă-le bine cu zeama de lămâie și chives. Adaugă maioneza și muștarul, apoi asezonează. Poți pregăti țelina cu 1 zi înainte și să o păstrezi la frigider.
2. Întinde câte o felie de șuncă și așază peste ea amestec de țelină, la unul din capete, folosind o linguriță. Rulează strâns și, cu un cuțit ascuțit, taie ruloul în două. Pentru a servi, așază rulourile cu partea tăiată spre interiorul farfuriei.
3. V.N. per porție: 43 kilocalorii, 2g proteine, 1g carbohidrați, 4g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 1g fibre, 1g zahăr, 0,31g sare
Sursa foto: goodfood.ro