Crostini cu tartar de somon afumat
Un aperitiv clasic, care se face de obicei cu somon crud și afumat în cantități egale. Totuși, pentru a fi pe placul mai multor persoane, mai bine folosește doar somon afumat. Caviarul înnobilează acest aperitiv, dar nu este esențial.
Ingrediente
20 felii subțiri de baghetă
2 linguri ulei de măsline
Pentru tartar
300g de somon afumat, tocat cubulețe
1 legătură mică de mărar, tocat
coaja rasă și zeama de la ½ lămâie
3 linguri de smântână
50g de caviar, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 180ºC/gaz 4. Așază feliile de baghetă pe o tavă întinsă, stropește-le cu jumătate din cantitatea de ulei și dă-le la cuptor 10 minute, până devin crocante. Întoarce-le, stropește-le din nou cu uleiul rămas și mai dă-le la cuptor 5 minute, până se rumenesc. Lasă-le să se răcească. Le poți face cu 2 zile înainte și depozita într-un recipient etanș.
2. Pentru tartar, așază somonul într-un castron împreună cu mărarul, smântâna, coaja rasă și zeama de lămâie. Asezonează doar cu piper (nu e nevoie de sare în plus) și amestecă bine. Tartarul poate fi făcut cu 1 zi înainte și dat la frigider. Înainte de servire, așază somonul peste crostini și presară puțin caviar, dacă folosești.
3. V.N. per porție: 56 kilocalorii, 4g proteine, 4g carbohidrați, 3g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 0g fibre, 0g zahăr, 0,82g sare
Sursa foto: goodfood.ro