Rulada cu bacon si castane
Forma acestei rulade este concepută în așa fel încât optimizează spațiul din cuptor și se poate pune pe lateralul tăvii de copt.
Ingrediente
1 lingură de unt
3 cepe, tocate
15g de salvie, tocată
200g de castane fierte sau coapte
100g alune de pădure
100g de pesmet
½ linguriță de măciș (îl găsești în magazinele naturiste sau în cele
de condimente)
2 ouă mari, bătute
2 linguri de unt, plus extra pentru servit
15 felii de bacon
câteva frunze de salvie, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Pentru amestecul de castane, topește untul într-o tigaie mare nonaderentă, adaugă cepele și lasă-le pe foc 10-15 minute până se înmoaie. Pune salvia în tigaie timp de 1 minut, apoi mută totul într-un bol. Pasează mărunt castanele într-un robot de bucătărie, apoi transferă-le în bolul cu ceapă. Repetă acești pași și pentru alune. Adaugă pesmetul, măcișul, ouăle, 1 linguriță de sare și puțin piper, apoi amestecă totul foarte bine.
2. Rupe o bucată mare de folie de aluminiu. Unge cu unt în mijlocul ei, sub forma unui dreptunghi de 30 x 40cm. Așază fâșiile de bacon pe un rând, suprapunându-le puțin. Folosește un sucitor pentru a întinde și uniformiza lungimea fâșiilor. Pune compoziția de-a lungul lor. Cu ajutorul foliei, rulează umplutura astfel încât să fie complet acoperită de bacon. Așază deasupra folia de aluminiu și strânge marginile pentru a sigila. Dacă nu este suficient de rotundă, mai ruleaz-o o dată sau de două ori pe suprafața de lucru. ține-o la frigider până când o dai la cuptor. O poți prepara cu 2 zile înainte.
3. Pentru a o coace, pune-o în cuptorul încins la 200°C/gaz 6 timp de 30 de minute. Când e gata curcanul, mărește temperatura cuptorului la 220°C/gaz 7, despachetează rulada din folia de aluminiu și mai las-o la cuptor 30 de minute până când se rumenește. Păstreaz-o caldă, feliaz-o și servește-o cu frunze de salvie prăjite în unt, opțional.
4. V.N. per porţie: 337 kilocalorii, 12g proteine, 22g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 3g fibre, 5g zahăr, 1,6g sare
Sursa foto: goodfood.ro