Bucatele lipicioase de piept de porc
Pentru a face acest aperitiv să arate cu adevărat special, servește-l cu bețișoare de cocktail de diferite culori și modele. Poți cumpăra mai multe tipuri - așa vei fi sigur că nu ți se termină rezerva atunci când ai nevoie de ele.
Ingrediente
200ml de whisky
1 stea de anason
800g piept de porc
4 linguri de ketchup
2 linguri sos de soia
2 linguri de miere
chives și smântână pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 160°C/gaz 3. Toarnă 100ml de whisky într-o tavă de copt mică și adâncă, apoi adaugă anasonul. Asezonează carnea, pune-o în tavă și acoper-o strâns cu folie. Coace-o timp de 3 ore. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească cel puțin 1 oră. În stadiul acesta, poți ține la rece carnea timp de 2 zile.
2. ncinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Scoate carnea din tavă. Cu ajutorul unui cuțit mic și ascuțit, îndepărtează șoriciul și păstrează doar un strat subțire de grăsime. Taie carnea în bucăți de 2cm și pune-o la loc în tavă. Coace-o 20 de minute până devine crocantă, întorcând-o pe toate părțile la intervale regulate.
3. Între timp, pune ketchupul, sosul de soia, mierea și restul de whisky într-o cratiță mică. Așaz-o pe foc mare și lasă să fiarbă 5 minute până compoziția se îngroașă ca un sirop. Toarn-o peste bucățile de carne și mai lasă la cuptor 10 minute până capătă un aspect lipicios.
4. Amestecă firele de chives rupte cu smântâna și servește-le lângă carnea de porc, cu bețișoare de cocktail.
5. V.N. per porție (8): 273 kilocalorii, 16g proteine, 14g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 7g carbohidrați, 0g fibre, 7g zahăr, 1,1g sare
Sursa foto: goodfood.ro