Fundite cu merisoare si branză brie
Prima regulă pentru o petrecere cu multe aperitive este să ai la îndemână multe șervețele
Ingrediente
12 foi de plăcintă
100g de unt, topit
250g de brie, tăiată în 18 bastonașe
18 lingurițe dulceață de merișoare
50g de nuci, tocate grosier
semințe de mac pentru presărat
Mod de preparare
1. ncinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Lipește foile de plăcintă câte două, una deasupra celeilalte. Cu latura mare către tine, unge-le cu unt topit. Așază pe ele 3 bastonașe de brie la distanță egală. Pune peste fiecare bastonaș câte o linguriță de dulceață de merișoare, apoi presară nucile tocate.
2. Rulează foile de plăcintă de jos în sus. Taie-le în 3 bucăți și sucește-le capetele pentru a le sigila. Unge-le cu unt și presară semințele de mac. Repetă pașii cu restul ingredientelor. Dă-le la cuptor 10 minute sau acoperă-le cât sunt necoapte cu folie alimentară, lasă-le la rece cel mult o zi și coace-le chiar înainte de a servi.
3. V.N. per porție: 123 kilocalorii, 4g proteine, 3g carbohidrați, 11g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 0g fibre, 2g zahăr, 0,3g sare
Sursa foto: goodfood.ro