Legumele românești sunt din ce în ce mai multe pe piață, iar dovleceii sunt vedetele sezonului, ei putând fi preparați într-o mulțime de feluri. Spre exemplu, dacă vrei ca la iarnă să te bucuri de gustul lor, poți face o zacuscă de dovlecel, în loc de vinete, acest preparat fiind mai light decât clasica rețetă.
Ai nevoie de:
- 2 kg dovlecei
- 1/2 kg morcovi
- 1 kg ceapă
- 1 kg ardei gras roșu sau gogoșari
- o căpățână de usturoi
- 100 ml bulion de roșii
- 200 ml ulei
- sare, piper și foi de dafin.
Cum se prepară
Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie rondele. La fel de procedează și în cazul celorlalte legume. Se pun toate într-o tavă mare de cuptor, se stropesc cu puțin ulei și se presară puțină sare, după care se dă drumul la foc, la temperatură mică, pentru o oră și jumătate. O oră din acest timp legumele trebuie să fie acoperite cu folie de aluminiu, după care aceasta se înlătură și se mai lasă tava așa încă 30 de minute.
După ce s-au copt, legumele se lasă la răcit, ardeii se curăță de coajă și se pune totul în robotul de bucătărie. Într-un vas mare se pune amestecul mărunțit, bulionul, foile de dafin, sarea și piperul și se fierb circa 40 de minute, amestecând constant. Când capătă consistența dorită de zacuscă, se pune în borcane sterilizate și se mai bagă la cuptor 30 de minute, la 100 de grade Celsius.
Te-ar putea interesa: Ce beneficii are și cui se recomandă săpunul cu sulf!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: http://www.caietulcuretete.com/2017/08/zacusca-de-dovlecei.html