Pui cu lămâie È™i cuÈ™cuÈ™ cu măsline È™i fructe
O mâncare cu puÈ›ine grăsimi È™i un gust proaspăt care se face în mai puÈ›in de jumătate de oră
Ingrediente
4 piepți de pui dezosați, fără piele
zeama de la 2 lămâi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță fulgi de ardei iute
3 căței de usturoi, zdrobiți
Pentru cușcuș
200g de cușcuș
85g de stafide
250ml supă fierbinte de pui
85g de măsline verzi fără sâmburi
400g de năut din conservă, scurs
2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare
1. Aplatizează piepÈ›ii de pui tăindu-i orizontal până aproape de capătul mai gros È™i deschizându-i ca pe o carte (vezi paÈ™ii în numărul de iunie 2013). Amestecă zeama de lămâie, uleiul de măsline, fulgii de ardei iute È™i usturoiul. Pune jumătate peste pui È™i marinează 15 minute.
2. Între timp, pune cuÈ™cuÈ™ul È™i stafidele într-un bol È™i toarnă peste supa fierbinte. Acoperă bolul cu folie alimentară È™i lasă-l 5 minute.
3. Încinge tigaia-grill sau o tigaie nonaderentă. Scoate puiul din marinată È™i frige-l câte 4 minute pe fiecare parte până e auriu È™i făcut.
4. Amestecă cuÈ™cuÈ™ul cu o furculiță È™i adaugă măslinele, năutul, pătrunjelul È™i restul de marinată (nu cea în care a fost carnea). Asezonează È™i serveÈ™te lângă pui.
Sursa foto: www.goodfood.ro