Pizza: fețe vesele
Ingrediente:
PENTRU BLAT:
• 1 cană apă călduță
• 1 praf de sare
• 100 g unt
• 10 g drojdie
• făină
TOPPING:
• È™uncă sau salam
• brânză sau caÈ™caval ras
• măsline
• sare
• piper
• ou
• roÈ™ii
• ardei
• fire rozmarin
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă călduță, se adaugă sarea, untul topit È™i făină atât cât să iasă un aluat potrivit de moale. Se frământă bine È™i se lasă la dospit pentru 20-30 minute. Aluatul se împarte în două È™i se modelează blaturi rotunde. Fiecare se unge cu ou bătut, sare, piper, apoi se decorează după preferință. Se coc în cuptorul bine încins, timp de 15-20 minute.
Zona feÈ›ei este marcată de caÈ™caval ras, din felii de măsline se pot face ochi, nasul din roÈ™ii, gura din ardei sau salam. Sprâncenele sau fruntea se poate face din È™uncă, părul din câteva fire de rozmarin.
Sursa foto: baby.unica.ro