Pateu cu ciuperci pe paine prajita
Pentru micul dejun sau o gustare din timpul zilei, încearcă un pateu vegetarian foarte aromat.
Ingrediente
250g de unt, moale
1 ceapă tocată foarte mărunt
3 căței de usturoi tocați mărunt
2 crenguțe de cimbru, plus extra pentru servit
30g de hribi uscați, înmuiați, scurși și tocați mărunt
250g de ciuperci champignon, tocate
2 linguri de coniac
zeama de la ½ lămâie
câte o mână de pătrunjel și de tarhon, tocate mărunt
pâine prăjită și frunze de salată pentru servit
Mod de preparare
1. Se topesc 50g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.
2. După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum două zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.
3. V.N. per porție: 266 kilocalorii, 2g proteine, 4g carbohidrați, 26g grăsimi, 16g grăsimi saturate, 2g fibre, 1g zahăr, 0,39g sare
Sursa foto: goodfood.ro