Chiftelute cu creveti şi porumb
Noi arome, în contextul unui preparat preferat de toţi.
Ingrediente
140g de făină
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
125ml de lapte
2 linguri pastă de curry roşu thailandez
140g boabe de porumb dulce, decongelat
1 legătură mică de ceapă verde, tocată
1 legătură mică frunze de coriandru, tocată
140g de creveţi mari, decorticaţi, tăiaţi bucăţele
ulei, pentru prăjit
sos dulce de chilli, pentru servit
Mod de preparare
1. Se pun într-un bol făina, praful de copt şi jumătate linguriţă de sare. Se adaugă ouăle şi laptele şi se amestecă până se obţine un aluat gros şi fin. Se adaugă pasta de curry şi se amestecă bine. Se pun porumbul, ceapa verde, coriandrul şi creveţii într-un alt bol încăpător.
2. Se toarnă aluatul peste porumb şi se amestecă bine. Se încing câteva linguri de ulei într-o tigaie nonaderentă. Se prăjesc în tranşe chifteluţe, împărţind compoziţia cu o lingură. Se lasă două minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi sunt pătrunse. Se păstrează la cald şi se servesc cu sos dulce de chilli.
3. V.N. per porţie: 399 kilocalorii,16 proteine, 22g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 36g carbohidraţi, 2g fibre, 4g zahăr, 1,04g sare
Sursa foto: goodfood.ro