Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Martie 2018

Comentarii 0 Comentarii

        Această zeamă dulce şi aromată se prepară mai ales în zona de Sud a ţării. Mucenicii munteneşti se prepară foarte rapid şi se mănâncă fierbinţi.

Ingrediente:

- 500 de grame de făină
- sare
- apă
- 300 de grame de nucă măcinată
- scorţişoară
- 200 de grame de zahăr alb / brun
- esenţă de rom
- baton de vanilie
- coajă de portocală şi lămâie.

      Mod de preparare.  Dacă nu vreţi să cumpăraţi mucenicii munteneşti, îi puteţi face chiar voi, însă este un procedeu destul de migălos. Faceţi aluatul pentru mucenici şi întindeţi-l cu un făcăleţ. Aranjaţi în formă de 8 fiecare mucenic şi lăsaţi la uscat jumătate de zi. Într-o oală mare puneţi apa la fiert şi adaugaţi vanilia, esenţa de rom, portocala şi lămâia rasă. După ce a dat în clocot, adaugaţi mucenicii şi lăsaţi să fiabă. La final, adăugaţi nuca şi scorţişoara.

      Mucenicii moldoveneşti se prepară pe data de 9 martie de femeiele din Moldova şi nu numai. Aceşti colăcei glazuraţi şi presăraţi cu nucă se prepară şi în alte zone din România. Mucenicii moldoveneşti au forma cifrei 8, un simbol pentru divinitate şi infinit.


Ingrediente:

- 100 de grame de zahăr alb / brun
- 450 de ml de lapte
- 50 de ml de ulei
- 3 ouă
- 50 de grame de drojdie proaspătă, cumpărată chiar în ziua preparării
- un kg de făină albă
- esenţă de vanilie
- coaja de la o lămâie întreagă.

      Mai ai nevoie de 400 de ml de apă, 150 de grame de zahăr, esenţă de vanilie şi coajă de portocală pentru sirop. Pentru decor se foloseşte nucă rasă şi miere.

       Mod de preparare: Puneţi toate ingredientele într-un castron şi amestecaţi. Se frământă aluatul de mucenici moldoveneşti cu mâna sau cu mixerul. Ingredientele să fie la temperatura camerei, mai ales laptele. După ce aluatul a crescut, modelaţi mucenicii moldoveneşti în formă de 8 şi ungeţi cu ou înainte de a-i pune la cuptor aproximativ 40 de minute, la 200 de grade. După ce i-aţi scos din cuptor, lăsaţi-i să se răcească, apoi ungeţi cu miere şi adăugaţi nuca rasă.

sursa foto: https://retetefeldefel.ro/4-retete-de-mucenici/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Atuurile serurilor pentru fata
Beneficiile serurilor pentru faţă sunt propovăduite pe toate canale...
 
Fructele de Goji
Fructele de goji conțin de 400 de ori mai multă vitamina C decât po...
 
Balsamuri de păr `homemade`
Balsamul este principalul produs pentru îngrijirea părului. Dacă î...
 
Reguli de aur pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor
Empatia, iubirea şi grija pentru cei din jur sunt doar câteva din ca...
 
Cum putem să învățăm eficient
Elevi, studenți, profesori, medici, cu toții învățăm pentru un e...
 
Trei mâncăruri de vară
Vara este anotimpul distracțiilor și al relaxării, de aceea este ș...
 
Remedii naturale pentru ochii obosiți și roșii
Ochii sunt primii care ne trădează atunci când suntem obosiți, câ...
 
Trucuri de frumusețe pentru vară
Pielea și părul nostru au alte nevoi vara, așa că trebuie să schi...
 
 
 
 
COPII SANATOSI
 
Sportul pentru copii

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Cum obtinem un abdomen suplu mancand sanatos?

» 19 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Remedii naturale pentru ochii obosiți și roșii

» 18 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Trucuri de frumusețe pentru vară

» 15 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Trei mâncăruri de vară

» 14 Iunie 2018 | Comentarii 0