Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 03 Aprilie 2018    Modificat: 03 Aprilie 2018

Comentarii 0 Comentarii

       Drobul poate fi făcut doar din miel pentru un gust intens sau se poate adăuga și carne de porc pentru a diminua puterea cărnii de oaie. În primul caz se folosesc organele de la un miel întreg, ficatul, splina, rinichii, inima și plămânii. Dacă, dimpotrivă vreți un drob mai light, puteți înjumătății cantitatea de organe de la miel și completați cealaltă jumătate cu pulpă de porc.

        Pentru a scăpa de mirosul și gustul puternic de miel din drob, este recomandat ca organele să fie ținute timp de 15 minute în apă cu oțet, acest mic truc va ajuta foarte mult .

        Un alt secret îl reprezintă verdețurile care se pun în drob. Deși puțină lume știe, mărarul nu este foarte indicat pentru a fi folosit, mai ales dacă faceți drob doar din organe. Oricum acestea au un gust puțin amărui, iar mărarul riscă să vă strice de tot drobul. Dacă vă place foarte mult mărarul, puteți folosi, dar în cantități moderate. 

         Printre verdețurile pe care le puneți în drob este recomandat să folosiți și leurdă. Toate rețetele pe care le găsiți vor presupune folosirea de usturoi, dar dacă puneți o cantitate mai mică din acesta și adăugați și leurdă, gustul va fi mult mai bun și veți adăuga și o notă de verdeață în plus. 

Drob de miel tradiţional

Ingrediente:
Măruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plămâni, splină), 5 legături de ceapă verde, 2 legături de
usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, 1 legătură de leurdă, 1 legătură de lobodă, 8 ouă,
sare, piper, 1 lingură de ulei de măsline, făină - 1 praf, prapurul de la miel, condimente diferite (1 foaie de
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru), 1 morcov, 1 pastarnac.

Mod de preparare:
Spălaţi bine măruntaiele de miel şi le puneţi la fiert într-o cratiţă cu apă, o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Spumaţi din când în când şi lăsaţi să fiarbă până când s-au înmuiat. Între timp, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi le tăiaţi mai mare.

După ce au fiert, scoateţi organele din apă şi le lăsaţi să se răcească. Apoi le tăiaţi cuburi şi le puneţi într-un castron încăpător. Atenţie, pentru un gust suav, organele pentru drob nu se vor prelucra cu maşina de tocat carne. Adăugaţi ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute. Amestecaţi bine, condimentati şi continuaţi omogenizarea. Turnaţi compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Atenţie la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă. Acoperiţi drobul cu prapurul rămas pe margine. Înainte de a închide drobul, puteţi dispune la suprafaţă rondele din morcovul fiert şi frunze de pătrunjel, pentru un aspect mai plăcut.

Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170°C şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.

Drob de miel si pasare

Ingrediente:
Organele de la 1 miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii), 500 g ficat de pui, 1 lob piept de pui,
1 legătură de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 legătură
de ştevie, 1 legătură de lobodă, 3 ouă crude, 2 linguri de ulei, puţin prapur de porc – partea subţire, 2 linguri
de făină, 1 lingură de unt, pesmet, sare şi piper, 3 ouă fierte tari.

Mod de preparare:
Spălaţi bine organele interne şi lăsaţi-le 15 minute în apă cu oţet (trei părţi apă şi o parte oţet) cât să le acopere, pentru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbeţi organele de miel, ficatul şi pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le răciţi şi le tăiaţi cuburi.
Între timp, pregătiţi verdeaţa, tăindu-pe toate, nu foarte mărunt! Peste toate acestea adăugaţi carnea şi organele, ouăle crude, făină, sare şi piper după gust şi amestecaţi.
Pregătiţi forma: ungeti tava cu unt şi presăraţi pesmet. În mod tradiţional drobul de miel se coace în prapur de miel.
În acest caz, folosiţi prapurul de porc, spălat bine. Astfel pregătit, îl puneţi în tavă, lăsând marginile în afară. Adăugaţi o parte din compoziţia de drob de miel, ouăle fierte tari, întregi sau jumătăţi, apoi acoperiţi cu restul de compoziţie şi prapurul. Introduceţi tava în cuptor până când drobul de miel prinde o crustă aurie (aproximativ 40 de minute).

Drob de miel în foietaj

Ingrediente:
1 pachet de aluat de foietaj, organele de la 1 miel, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 gogoşar murat, 2 ouă fierte, 4 ouă
crude, 2 legături de ceapă verde, pătrunjel verde, mărar, lobodă, untişor, sare, piper.

Mod de preparare:
Puneţi organele de miel la fiert, alături de rădăcinoase şi adăugaţi în apa rece puţină sare şi câteva boabe de piper.

Ţineţi-le pe foc timp de 30 de minute din momentul fierberii. Între timp, puneţi la fiert două ouă. După ce au fiert măruntaiele, le lăsaţi la răcit, apoi le tăiaţi cuburi, nu foarte mărunt. Tăiaţi legumele în cuburi. Amestecaţi-le cu carnea de miel, ouăle bătute, sare şi piper.

Dacă aluatul de foietaj este congelat va trebui decongelat în frigider, cu câteva ore înainte! Nu îl forţaţi la microunde sau altă sursă de căldură! Întindeţi aluatul pe masa de lucru, presăraţi puţină făină pe el şi puneţi-l într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aranjaţi astfel încât să acopere uniform pereţii tăvii, dar să rămână suficient aluat pentru a acoperi drobul la suprafaţă. Puneţi jumătate din compoziţia de drob, aşezaţi ouăle fierte pe lungimea tăvii, apoi restul de compoziţie. Închideţi aluatul de foietaj pe suprafaţa drobului, înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă. Ungeţi cu ou. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute la foc mediu.

 

sursa foto: http://www.stirilekanald.ro/reteta-drob-de-miel-asa-se-face-cel-mai-delicios-drob-pentru-masa-de-paste-16859967


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ulei de măsline aromatizat: rețete gustoase și sănătoase
Uleiul de măsline aromatizat, făcut în casă, oferă un plus de sav...
 
Metode eficiente de a conserva alimentele acasă
Pentru ca un produs să-și păstreze gustul, mirosul și textura inta...
 
Greșeli care ne îmbătrânesc tenul
Există câteva obiceiuri proaste care ne îmbătrânesc tenul. Iată ...
 
Argilă verde pentru un ten curat
Cele mai bune măști cosmetice au la bază, ca ingredient principal, ...
 
Trucuri care ne ajută să ținem foamea sub control
Farfuriile mici și alegerile alimentare inteligente, ne ajută să st...
 
Idei de pachețel pentru școală
Peste câteva zile începe școala, iar fiecare părinte își doreșt...
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială
Tenul este o comoară personală de care trebuie să avem grijă în m...
 
Vitamina C în ritualul de frumusețe
Vitamina C are un rol foarte important asupra sănătății și a frum...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Un remediu excelent pentru tratarea și hidratarea părului

» 22 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Machiaj de toamnă: farduri în funcție de culoarea ochilor

» 21 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială

» 20 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Mergi la o nuntă sau la un alt eveniment în această toamnă? Iată câteva trucuri de succes pentru ținuta ta

» 19 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ginsengul – beneficii, proprietăți și contraindicații

» 18 Septembrie 2018 | Comentarii 0