Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 15 Septembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Galuste cu prune, o reteta simpla, care aduce aminte de copilarie! Este desertul ideal pentru inceputul toamnei.

Ingrediente pentru galuste cu prune:

• 1 kg prune;
• 600 g cartofi;
• 200 g faina;
• 1 lingurita bicarbonat;
• 1 lingura ulei;
• 100 g zahar pudra;
• 3 lingurite scortisoara;
• 150 g nuci;
• 50 ml esenta rom;
• 200 g pesmet;
• 50 g unt.

Mod de preparare galuste cu prune:

      Fierbeti cartofii in coaja. Curatat-i si cand s-au racit dati-i prin masina de tocat. Adaugati faina, ouale, bicarbonatul si uleiul. Framantati un aluat potrivit de tare din care faceti un sul de grosime 3 cm. Taiati bucati de 1 cm sau mai mari, in functie de dimensiunea prunelor, adica atat cat sa se poata acoperi o pruna. In fiecare felie de aluat se infasoara cate o pruna, dupa ce i s-a scos samburele si in locul lui se pune zahar. Pentru o aroma deosebita, se pot stropi prunele cu esenta de rom, dupa ce li s-au scos samburii. De asemenea, in locul samburelui se poate pune un sambure de nuca, prajit usor, si zahar. Galustele se rotunjesc frumos, iar aluatul se aduna usor in jurul prunei. Se pun la fiert in apa sarata, care clocoteste incet. Se fierb pana cand se ridica deasupra. Acesta este semnul ca sunt fierte. Se scot din apa cu un spumar si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt si apoi prin zahar si scortisoara.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-si-gris-51214.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rhea Costa
Biografia ANDREEI CONSTANTIN, creatoarea brandului RHEA COSTA, drumul ...
 
Mihai Albu
Brandul Mihai Albu este unul dintre cele mai cunoscute de la noi din t...
 
Dana Savuica
Provin dintr-o familie de diplomati, am copilarit in Sri Lanka si-am s...
 
Motivul pentru care ne îngrăşăm
Motivele pentru care persoanele care nu dorm suficient au tendinţa de...
 
Cum scapam de problemele acneice?
Dacă te-ai săturat să încerci tot felul de produse antiacneic...
 
Pilaf de gaina
Se serveste cu bucatele de unt deasupra.
 
Praz cu masline
Lamaia poate fi inlocuita cu o lingura de otet.
 
Ostropel de pasare
Se serveste la masa alaturi cu cartofi fierti, presarati cu patrunjel ...
 
 
 
 
SANATATE
 
 Cafeaua – miracol pentru sanatate

» 16 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Bananele, adevarata sursa de energie

» 25 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Tarta cu prune

» 17 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Catina

» 12 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Castravetii

» 10 Octombrie 2017 | Comentarii 0