NutriÈ›ionistul Mihaela Bilic spune că, deÈ™i pâinea îngrașă la fel, balonează diferit, iar acest lucru variază în funcÈ›ie de cât de proaspătă este sau dacă este prăjită. Fie că vorbim de pâine cu maia, cu drojdie, simplă sau cu seminÈ›e, o felie (proaspătă sau prăjită) tot 80 de calorii are.
Diferă aportul de fibre/tărâÈ›e, care deÈ™i nu are impact asupra conÈ›inutului caloric, influenÈ›ează foarte mult digestia/ tranzitul intestinal. Se spune că pâinea neagră, din făină integrală, ar conÈ›ine mai multe vitamine din grupul B È™i mai multe minerale, dar care nu pot fi absorbite în totalitate din cauza fitaÈ›ilor prezenÈ›i în cereale.
Prin prăjire, pâinea se rumeneÈ™te, miroase frumos, iar pe lângă asta, pierde apa È™i devine mai uÈ™oară, dar concentrată în nutrienÈ›i/calorii. Avantajul pâinii prăjite, spune nutriÈ›ionistul Mihaela Bilic, este acela că se digeră mai uÈ™or È™i nu balonează. ExplicaÈ›ia: microorganismele din drojdie/maia încetează activitatea È™i nu mai fermentează amidonul. La fel se întâmplă È™i cu pâinea veche de o zi.
CiteÈ™te È™i: 5 nuanÈ›e de păr care vor fi la modă în toamna lui 2021!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://nuaruncapainea.ro/2018/12/20/mituri-si-adevaruri-despre-paine/