Granita siciliană, una dintre cele mai populare băuturi de vară în Italia, poate fi considerată și un desert în această perioadă, fiind răcoritoare și delicioasă în același timp. O granita de cafea cu cremă de ricotta te va duce cu gândul la frumoasa Sicilie și îți va încânta papilele gustative. Iată cum poți să o prepari:
Pentru granita, ai nevoie de 500 ml cafea, 100 grame zahăr, 50 ml apă, 1/2 baton vanilie. Pentru cremă, ai nevoie de: 125 g ricotta din lapte de vacă, 25 g zahăr pudră, 4 felii de brioșă.
Cafeaua se prepară la cafetiera moka sau la espressor. Se pune zahăr și vanilie și se dă într-un clocot, după care se pune într-un castron și se bagă la congelator. Se amestecă din 30 în 30 de minute până îngheață.
Crema și napolitanele din brioșe: Se amestecă ricotta și zahărul pudră cu un tel până se obține o cremă și se pune la frigider. Feliile de brioșă se prăjesc în cuptor pentru 5 minute la 180 de grade. Granita se servește într-un pahar, garnisită cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.
Citește și: Sacouri care nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://gds.it/articoli/tempo-libero/2014/07/26/granita-regina-dellestate-sicilianaa-modica-il-nuovo-gusto-alla-ricotta-363308-f888af6f-db2b-45bb-8dba-480747029851/