Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 13 Martie 2018
VALCEA
Comentarii 0 Comentarii

      Presigioasa publicaţie „The Washington Post“ a vorbit pe larg despre judetul Valcea, jurnalistii americani declarându-se impresionaţi de frumuseţea şi autenticitatea locurilor, dar şi de ospitalitatea cu care au fost primiţi.

     Articolul publicat la începutul acestei lunii, denumit „Rapsodia română - explorând o destinaţie nepromovată din Europa de Est“, descrie calatoria pe care jurnalistii americani au făcut-o în judeţul Vâlcea timp de patru zile.  

     Traseul americanilor a început cu Parcul Naţional Cozia şi a continuat cu mănăstirile de pe Valea Oltului. N-au lipsit nici drumeţiile pe cărările de munte, unde acestia au văzut animale sălbatice şi au putut admira de la înălţime „valea strălucitoare a Oltului“.   

      „Într-o dimineaţă frumoasă, însorită, ne îndreptăm, pe un drum stâncos, spre pădurile dense ale Parcului Naţional Cozia. După 20 de minute, trecem de ultima curbă a drumului. Înaintea noastră se află o vale ascunsă. O biserică mică se înalţă deasupra dealurilor abrupte şi împădurite, iar solul este încă acoperit de rouă. Sărim din vehiculul nostru şi coborâm pe drumul spiralat către biserică. Pe măsură ce ne apropiem de capelă, admirând cheresteaua delicată şi geometria perfectă a turnului său central hexagonal, un gardian bătrân din biserică, îmbrăcat în veşminte negre şi având o barbă albă, ieşea în curtea pustie. Ne salută cu bucurie, îndemnându-ne să luăm parte la slujba care urma să înceapă“, îşi încep jurnaliştii reportajul şi descriu apoi ritualurile religioase.   

     In articol se mentioneaza ca jurnaliştii americani au mai vizitat România în perioada de după căderea regimului ceauşist şi au revenit cu gândul că au mult mai multe lucruri şi locuri deosebite de descoperit.

     De pe cararile de munte, jurnalistii au mers sa viziteze Curtea de Argeş, apoi au urmat celebrul  Transfăgărăşan până la monumentul istoric Cetatea Poenari, din judeţul Argeş, amintind de Vlad Ţepeş. 

     Mancarea romaneasca le-a placut in mod deosebit amercanilor. 

      „Pe măsură ce câştigam înălţime, în faţa noastră ni s-au deschis orizonturile strălucitoare ale Oltului şi ne-am oprit de mai multe ori pentru a admira panglica de argint a râului strălucind sub noi în depărtare. Aproape de amiază, am ajuns în vârful muntelui Cozia, unde am oprit pe terasa Cabanei Cozia pentru un picnic, înconjuraţi de peisaje magnifice. Câţiva păstori locali s-au alăturat pentru o bere, dornici să-şi exerseze engleza stricată, dobândită de-a lungul anilor în Europa Occidentală şi ne-au lăsat să ne exersăm şi noi româna“, scriu jurnaliştii americani. 

      Mănăstirile Turnu şi Cozia i-au fermecat irevocabil prin „unicitatea arhitecturală“. 

     „Călătoria noastră de patru zile în România ne-a dezvăluit un peisaj fermecător, paşnic şi variat, cu memorabile note culturale, spiritualitate şi frumuseţi naturale la fiecare pas. De asemenea, ne-a întrecut aşteptările şi în altă privinţă, aceea a preţurilor scăzute, iar când ne-am îndreptat spre casă, vampirii au fost ultimul lucru la care ne-am gândit“, au concluzionat jurnaliştii americani.

sursa foto: https://locuridinromania.ro/judetul-valcea
 


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Date de contact si descriere Casa Memorială Moş Ion Roată
 
Iubitorii de natură sălbatică care nu și-au găsit încă un loc u...
 
Pe data de 30 noiembrie, Târgul de Crăciun de la București își va...
 
Curtea Domnească din Neamț este amintită prima dată într-un docum...
 
Transilvania a mai câștigat o stațiune de interes local, Rodna, o f...
 
Festival de shopping pentru afaceri românești creative care încuraj...
 
Construit pe o suprafață de 8 hectare, se regăsește pe una dintre ...
 
Muzeul Satului din București este unul dintre primele muzee etnografi...
 
 
 
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis primul hotel românesc în franciză
SUCEAVA
» 15 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis sezonul de schi la Șuior
MARAMURES
» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Muzeul de Arheologie din Constanța
CONSTANTA
» 13 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un fotograf italian povestește despre Brașov

» 12 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Mărginimea Sibiului, locul ideal pentru detoxifiere digitală
SIBIU
» 11 Decembrie 2018 | Comentarii 0