Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 15 Octombrie 2014

Comentarii 0 Comentarii

    Dobrogea este cel mai vechi pământ al României, iar cele mai vechi vinuri şi cele mai vechi tradiţii vitivinicole de pe teritoriul ţării noastre sunt atestate tot în această regiune. Potrivit surselor istorice, vinul a fost introdus pentru prima dată acum 3.000 de ani în Dacia de către greci, în momentul în care au sosit la Marea Neagră, în regiunea Dobrogei de azi. „La Domeniile Ostrov creăm vin pentru tine așa cum o făceau străbunii noștri! Moștenirea lăsată de ei se întinde pe 1.300 de hectare, iar în pivnițele vechi de 3.000 de ani am creat vin păstrând tradiția! Am ales să păstrăm și să ducem mai departe spiritul vinurilor care au dat naștere sărbătorilor lui Dionysos! La Domeniile Ostrov prețuim atât tradiția lui Dionysos, cât și inovația vinificării cu utilaje moderne și tehnologie avansată, permițând păstrarea componentelor valoroase ale strugurilor, și astfel au luat naștere vinurile din gama noastră Reserve, pe care să le iei cu tine peste tot unde te va duce destinul! Străveche, autentică, impregnată din plin de spiritul lui Dionysos, colecția ta de călătorie: Reserve de la Domeniile Ostrov!”, a declarat Oana Belu, proprietarul Domeniilor Ostrov şi amfitrionul Festivalului „Vinul Nou”.
    Pe 18 octombrie, la Crama Domeniile Ostrov (jud. Constanţa) va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului „Vinul Nou”, organizatorii dorind sa continue tradiţiile dionisiace începute încă din perioada antichităţii. Peste 1.000 de participanţi din România, dar şi din Bulgaria (datorită imediatei vecinătăţi cu oraşul Silistra), Italia, Franţa, Turcia, Israel sunt asteptati sa participe la festival
    Festivalul va fi deschis cu o conferinţă de presă, urmând ca toată ziua să aibă loc spectacole de muzică folclorică şi pop. Vor fi invitate Ansamblul Bărăganul, Ansamblul Borcea, Ansamblul Avlia - muzică aromână, alţi cântăreţi de muzică populară din Dobrogea, Lia Lungu, Mariana Birică, ansambluri de muzică populară din Bulgaria (RITAM, RETPO, CIAR). Mai mult ne vor incanta şi interpreţi de muzică pop, printre care amintim de Antonela Dima şi de actorul Răzvan Oprea. Pe lângă toate sorturile de vin Ostrov, participanţii la Festivalul „Vinul Nou” se vor bucura si de preparate tradiţionale româneşti, precum miei la proţap, tochitură, pastramă de capră şi mititei de casă, care rămân în tradiţia Domeniilor Ostrov. Participanţii, inclusiv staff-ul (printre care se numără proprietara Domeniilor Ostrov şi amfitrioana evenimentului, Oana Belu, şi soţul ei, artistul şi pianistul Lucian Velciu), vor fi costumaţi în daci şi romani, precum şi în port popular. Mai mult în cadrul festivalului va avea loc şi un târg de produse tradiţionale româneşti, care va reuni mai mulţi meşteri artizani.
    Prezentatorul evenimentului va fi actorul şi artistul Răzvan Oprea şi jurnalistul şi consultantul în turism Traian Bădulescu (Innovation Travel). Festivalul se va încheia cu o cină câmpenească, dublată de spectacole şi concurs de karaoke. Ca si invitati ai evenimentului ii amintim pe Alteţele Lor Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia de România, Marian Neagu, directorul Muzeului Dunării de Jos din Călăraşi, Răzvan Ciucă, directorul Muzeului Vinului - Domeniile Ostrov, somelierii Marian Timofte şi George Ignat.
    Cu ocazia acestui eveniment va fi lansată şi noua gamă de vinuri a Domeniilor Ostrov, denumită Istros. Aceasta a fost deja lansată în reţeaua Auchan şi cuprinde următoarele soiuri: Muscat Otonel - sec, Fetească Regală demisec, Merlot rose - sec, Cabernet sauvignon - sec, Fetească Neagră - sec. Domeniile Ostrov continuă să aducă în prim-plan vechile tradiţii şi denumiri ale zonei care datează încă din antichitate, Istros reprezentând vechea denumire dată de traci fluviului Dunărea.
    „Noi, la Domeniile Ostrov, am obişnuit publicul amator de vin cu evenimente dedicate celei mai nobile băuturi. Festivalul „Vinul Nou“ are deja un caracter internaţional, având participanţi din mai multe ţări. Ne bucură şi interesul în creştere al vecinilor noştri din Bulgaria, care apreciază mult vinurile româneşti. De altfel, avem în desfăşurare un program transfrontalier în valoare de un milion de euro, care are ca scop promovarea circuitelor vitivinicole. Pe lângă aceste programe, reuşim să creăm o atmosferă interculturală, de prietenie reciprocă între România şi Bulgaria, şi la acest festival având ca invitaţi artişti de muzică folclorică dar şi amatori de vin din ţara vecină”, a subliniat Oana Belu.
    Printre evenimentele susţinute an de an de către Domeniile Ostrov se numără şi Tabăra de artă Durostorum. Lucrările artiştilor rămân în cadrul Muzeului de Artă Contemporană, Arheologie Domeniile Os.

Sursa foto: http://www.infotravelromania.ro

 


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Date de contact si descriere Casa Memorială Moş Ion Roată
 
Curtea Domnească din Neamț este amintită prima dată într-un docum...
 
Iubitorii de natură sălbatică care nu și-au găsit încă un loc u...
 
Festival de shopping pentru afaceri românești creative care încuraj...
 
Pe data de 30 noiembrie, Târgul de Crăciun de la București își va...
 
Transilvania a mai câștigat o stațiune de interes local, Rodna, o f...
 
Construit pe o suprafață de 8 hectare, se regăsește pe una dintre ...
 
Pentru a avea parte de cele mai plăcute vacanțe și de o călătorie...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Cele mai frumoase locuri de vizitat iarna

» 18 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Cetatea Oradea
BIHOR
» 17 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un oraș românesc în lista destinațiilor `cool` pentru anul 2019
SIBIU
» 16 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis primul hotel românesc în franciză
SUCEAVA
» 15 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis sezonul de schi la Șuior
MARAMURES
» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0