Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 19 Noiembrie 2014    Actualizat: 24 Noiembrie 2014

    Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică vă invită luni 20 noiembrie ora 10:00, la sărbătorirea Zilei Cercetătorului și Proiectantului din România, care va fi marcată prin simpozionul CREȘTERE ECONOMICĂ ȘI INTEGRARE EUROPEANĂ PRIN CERCETARE, la Camera de Comerț și Industrie a României, din B-dul Octavian Goga nr.2, tronson 2, intrarea D, sala Alexandru Ioan Cuza.

    Sărbătorită în fiecare an la 19 noiembrie, Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România, instituită în anul 1994, prin Hotărârea Guvernului nr.764, a fost aleasă astfel ca fiind ziua de naștere a savantului de origine română, laureat al Premiului Nobel, George Emil PALADE. Ea aduce un omagiu Comunității celor care s-au dedicat nobilei munci de concepție intelectuală, celor care caută răspuns problemelor societății și creează noi valori ale cunoașterii spre beneficiul ei.Prin globalizare și libera circulație a bunurilor, serviciilor și informației, competitivitatea acestora și implicit cea a rezultatelor concepției intelectuale proprii, constituie poate cel mai important avantaj al unei națiuni.

     Cunoașterea este importantă, dar la fel de important este să se producă și nu doar să se consume. De aceea, fiecare din națiunile lumii face eforturi susținute pentru dezvoltarea și competitivizarea concepției intelectuale proprii.Iată de ce și România trebuie să acționeze în aceeași direcție. În acest sens există deja evoluții pozitive constând într-o finanțare publică substanțială a activității de cercetare-dezvoltare, cu tendința clară a atingerii nivelului corespunzător angajamentului asumat la orizontul anului 2010 și desfășurarea unui proces profund de modernizare, eficientizare și orientare către cerințele economiei și societății, în contextul procesului general de aderare a României la Uniunea Europeană și de integrare în Aria Europeană a Cercetării.

     Inventivitatea remarcabilă a cercetătorilor și proiectanților români, dovedită prin rezultatele obținute în numeroase confruntări naționale și internaționale și recunoscute prin premiile acordate, constituie o dovadă în plus a potențialului de care dispune cercetarea-dezvoltarea autohtonă și a cărui valorificare constituie o oportunitate deosebită.

    Aceste considerente stau la baza sărbătorii din 19 noiembrie, precum și convingerea că cercetătorii români își vor aduce o contribuție determinantă la dezvoltarea și modernizarea economiei și societății românești și la integrarea în condiții  onorabile a României în Uniunea Europeană.

sursa foto:http://bacaulive.ro/media/presaonline/images/17_anunturi-bacau-a7ad.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0