Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 26 Mai 2013    Actualizat: 19 Iulie 2013

Zeci de concesiuni blocate de primarul Grigore Craciunescu

 

         • In afara de pavarea centrului orasului, unde s-au ingropat zeci de miliarde de lei vechi, edilul sef nu a facut nimic pentru cetateni si oras • O comisie de analiza, formata din consilieri locali ai Primariei, au centralizat o serie de solicitari facute de cetateni pentru concesionarea unor terenuri publice din Pascani, in vederea extinderii afacerilor • Craciunescu i-a refuzat
         Promisiuni si atat. La acest lucru s-a rezumat Grigore Craciunescu pe timpul mandatului sau de primar. Aproape de fiecare data cand era luat la intrebari de cetateni cu privire la o serie de proiecte promise in campania electorala, primarul se rezuma la faptul ca nu are bani, ca e criza. Practic, in afara de pavarea centrului orasului, unde s-au ingropat zeci de miliarde de lei vechi, edilul sef nu a facut nimic pentru cetateni si pentru oras. Mai mult decat atat, acesta i-a blocat in mod preferential pe pascanenii care au vrut sa-si extinda afacerea pe domeniul public.
         Recent, o comisie de analiza formata din consilieri locali ai Primariei au centralizat o serie de solicitari facute de cetateni pentru concesionarea unor terenuri publice din Pascani, in vederea extinderii afacerilor. Insa, Craciunescu ori le-a respins cererea ori i-a lasat in asteptare ani intregi. Motivul pentru care Grigore Craciunescu a recurs la aceste gesturi nu este cunoscut, insa unii membri ai comisiei suspecteaza faptul ca totul tine de cotizatia pe care fiecare solicitant trebuia sa o faca catre echipa sa. 
         Cand a ajuns pe functia de primar al municipiului, Grigore Craciunescu se lauda cu faptul ca a schimbat sistemul de lucru din Primarie, dar din pacate, sistemul s-a dovedit a fi unul mai bun in scopuri proprii. 
         Membrii comisiei de analiza, consilierii Vasile PlescaDionisie AfloroaieiIoan Ionita si Vasile Haldan, au descoperit faptul ca in perioada 2008 – 2012 au fost blocate un numar de 60 cereri de concesiune, iar unii solicitanti, mai instariti financiar primeau biletele sa se prezinte personal la biroul primarului. „Spre exemplu, avem o solicitare din partea societatii Aprodex. Aici, ei solicita o concesiune in vederea extinderii unui birou. Un lucru interesant aici este apostroful, un biletel atasat solicitarii. „DE CHEMAT LA DOMNUL PRIMAR”. De ce trebuie sa se prezinte la primar, daca toate solicitarile de concesiune trebuie sa ajunga pe masa Consiliului Local? Aici se decide daca o cerere de concesiune va fi sau nu aprobata”, a declarat membrul comisiei de analiza Ioan Ionita. 
         Primarul, mai presus de lege 
         Tot membrii comisiei au descoperit o serie de ilegalitati comise la compartimentul Patrimoniu aflat in subordinea primarului Craciunescu. Aici, s-au gasit cereri de concesiune aprobate de insusi Grigore Craciunescu, desi singurul for decizional era Consiliul Local. „Nu s-a respectat legea nici de primar si nici de catre sefii serviciului. Propun ca rezultatele analizei facuta de comisie sa fie inaintate catre organele de control. Sunt cereri din anul 2008 la care nu s-a dat curs si cereri de anul trecut carora li s-a dat curs, asta desi ele nu au ajuns pe masa consilierilor. Cine a luat aceasta decizie? Sunt blocate cereri de patru ani de zile, iar unele de anul trecut au fost rezolvate imediat. Care sunt criteriile pentru care se da curs cererilor? Primarul incalca legea. Nu are nici un drept sa aprobe concesiuni, iar acest biletel este total ilegal”, a precizat si consilierul Dionisie Afloroaiei. 
         „Oricat s-ar munci la acest serviciu, nu facem fata numarului mare de cereri. Sunt situatii unde unele dintre ele pot fi imediat solutionate, dar altele necesita timp”, a precizat seful seriviciului Patrimoniu, Sandu Apetrei, fara a dori sa faca precizari despre modul in care s-au aprobat alte cereri si despre biletelele atasate la cereri. 
         Apropiatii lui Craciunescu au primit aprobari in doar cateva zile
         Daca unele cereri de concesiune au fost blocate timp de patru ani de zile, nu acelasi lucru se poate spune si despre cei din gasca de partid a primarului. Un exemplu concret este vicepresedintele PNL, afaceristul Marius Pintilie, care a primit aprobare de concesiune in patru zile de la solicitarea facuta, binenteles, tot din partea primarului, si nu a Consiliului Local cum este normal si legal. Intrebat de membrii comisiei despre ilegalitatile facute prin Primarie, primarul Grigore Craciunescu a declarat sec: „Nu sunt obligat sa va raspund”. „Stiu prea bine cum lucreaza serviciile din Primarie, mai ales ca am fost viceprimar. Venea domnul primar si spunea: Asta intra, asta nu intra, la asta ii dai drumul iar pe celalalt il lasi sa astepte”, a mai spus Ioan Ionita. Intrebat de biletel, Craciunescu a precizat faptul ca nu are cunostinta despre acest lucru si ca nu este implicat cu nimic. 
         Bugetul local, prejudiciat de miliarde de lei vechi
         La o scurta analiza financiara facuta de catre cei din cadrul comisiei, s-a stabilit faptul ca, prin blocarea cererilor, s-a prejudiciat bugetul local cu 4,5 miliarde de lei vechi. Cum primarul se plangea mai tot timpul ca nu are bani pentru asfaltarea orasului sau alte proiecte de interes public, prin blocarea cererilor se puteau aduce bani in plus la bugetul local. „Cam 4, 5 miliarde de lei vechi s-ar fi adus la bugetul local prin incasarea banilor pe concesiunile blocate. Am si un raport in acest sens”, a declarat secretarul Primariei Pascani, juristul Mircea Zuzan. 
         Sefilor de servicii din aparatul de specialitate a primarului li s-a interzis sa mai discute pe baza activitatilor compartimentului de Patrimoniu. Urmeaza ca in perioada urmatoare, oganele abilitate sa efectueze un control la Primaria Pascani. 

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0