Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 18 August 2013

Topul miniştrilor de stat degeaba din guvernul Ponta
 


         Se pregăteşte o remaniere de toamnă şi, fie că va avea loc, fie se va amâna, Evenimentul Zilei vrea să-i dea o mână de ajutor premierului şi să-i arate câţiva miniştri care ar putea fi restructuraţi fără să li se observe lipsa.
         Pentru ca toate grupările din USL să fie mulţumite, copreşedintele USL Victor Ponta a umflat schema Executivului la 26 de posturi, plus premier. Guvernul Boc avea 18 miniştri, iar Guvernul Tăriceanu doar 16. Fiecare demnitar are propriul cabinet, cu secretare, consilieri şi şoferi.
         De altfel, numărul angajaţilor din administraţia publică centrală a crescut, de când USL se află la putere, cu aproape 1.500 (în timp ce, în aceeaşi perioadă, din sectorul sanitar au plecat circa 700 de angajaţi).
         De aceea, Evenimentul zilei a monitorizat, timp de mai multe luni, activitatea miniştrilor lui Ponta şi a făcut lista celor care nu fac nimic. Nu este vorba de cei care au făcut cele mai mari prostii, ci de demnitarii inutili, a căror prezenţă în Executiv este formală şi a căror plecare nu va fi remarcată decât de propria familie şi grupul de interese pe care-l reprezintă.

         ORLANDO TEODOROVICI
         Ministrul Fondurilor Europene este vedetă în tabloide, dar absorbţia banilor de la UE rămâne dezastruoasă. România este pe ultimul loc, cu o rată de de 26%. Bulgaria a ajuns la 40%. Funcţionarii de la Bruxelles i-au respins de mai multe ori acordul de parteneriat 2014-2020, folosind aluzii răutăcioase, precum „copy-paste”.
         Postul său ar putea fi desfiinţat, de vreme ce afacerile europene sunt gestionate de MAE, sub coordonarea premierului, iar agenţiile de management ale fondurilor de coeziune se află în subordinea ministerelor „de linie” - Transporturi, Economie, etc. Cei 294 de angajaţi (din care 60 angajaţi în ultimele luni) pot fi transferaţi la alte ministere.

         DANIEL BARBU
         Ministrul Culturii, Daniel Barbu, are vocaţie de analist politic. În luna iulie, a avut 16 prezenţe în studiourile televiziunilor de ştiri. Au apărut mai des decât el doar Ecaterina Andronescu, Liviu Pop şi Codrin Ştefănescu. În rest, nimeni nu cunoaşte vreo reuşită a ministrului Culturii, Daniel Barbu.
         În februarie, mai multe organizaţii non-guvernamentale au protestat faţă de numirile controversate pe care le-a făcut în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, dar Barbu le-a ignorat. O căutare pe Google arată că activitatea sa ca ministru se limitează, în ultimele luni, la o vizită în Maramureş. Barbu are însă opinii ferme în alte domenii, precum seviciile secrete sau şansele Mişcării Populare.

         NICOLAE BĂNICIOIU
         Pentru că sunt prieteni, Ponta a reinventat un minister pentru Nicu Bănicioiu. Ironia a făcut ca acesta să fie cel al Tineretului şi Sportului, desfiinţat în 2010, deşi Bănicioiu a fost martor într-un proces cu prostituate de lux. „Am făcut sex ca bărbaţi liberi”, se explica, la acel moment, Bănicioiu, vorbind despre un scandal care l-a implicat şi pe Robert Negoiţă.
         De când este ministru, activitatea publică a lui Bănicioiu a constat, în cea mai mare măsură, în trimiterea de telegrame de felicitare către sportivii români medaliaţi la diferite concursuri. Ponta continuă să manifeste încrere în acest ministru inexistent şi, recent, şi-a manifestat intenţia de a-i da pe mână ce a mai rămas din BTT.

         CRISTIAN DAVID
         Ginerele lui Mihai Vlasov nu putea rămâne fără minister. A mai fost ministru de Interne, acum i s-a creat funcţia de ministru delegat pentru românii din străinătate. Deşi, vara, pe teritoriul României se organizează tabere ale românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării, David nu a putut fi observat la nici una din aceste reuniuni. Cel puţin site-ul MAE nu mai consemnează nici o activitate publică a acestuia din iulie. David pare a fi născut pentru posturi de ministru în care nu face nimic: puţini îşi mai amintesc că el a fost şi ministru delegat pentru „controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării aquis-ului comunitar” în cabinetul Tăriceanu.

         MIHAI VOICU
         Şi acest minister complet inutil, cel al relaţiei cu Parlamentul, a fost ocupat de personaje celebre: Victor Ponta a trecut pe aici, în anul 2009, fără să lase nici o urmă.
         După plecarea sa şi a întregului PSD de la guvernare, Boc a desfiinţat ministerul. Voicu însuşi a mai ocupat acest post între 2006 şi 2008. Cu sau fără acest minister, Ponta continuă să bombardeze Parlamentul, în care USL are o majoritate de aproape 70%, cu ordonanţe de urgenţă.
         În anul 2013, ministerul lui Mihai Voicu a emis un comunicat de presă. Unul singur. Acesta coincide cu unica iniţiativă legislativă a acestui minister: cea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple, pe parcursul vacanţei parlamentare.

         MARIA GRAPINI
         La marea împărţeală a tortului numit Ministerul Economiei, Partidul Conservator a primit felia cea mai mică. Fostul inginer de la întreprinderea Garofiţa din Timişoara a obţinut responsabilitatea IMM-urilor, a mediului de afaceri şi a turismului.
         Până acum, Grapini a reuşit doar să provoace panică în rândul IMM-urilor prin intenţia de a reveni la impozitul forfetar. Un studiu IFC, instituţie privată parte a Băncii Mondiale, arată că în 2013, mediul de afaceri din România s-a înrăutăţit sau a stagnat sub toate aspectele, cu excepţia celui refereritor la plata taxelor. După apariţia studiului, pe la mijlocul lui iulie 2013, Grapini continua să constate, pasiv, că există „un dezechilibru între interesele publice şi cele private”.

         LUCIA VARGA
         În absenţa unor activităţi concrete, ministrul delegat pentru pentru ape, păduri şi piscicultură mai apare din când în când în public şi lansează acuzaţii vagi, întâmplător exact pe domeniul pe care ar trebui să-l gestioneze.
„Mafia lemnului în judeţul Cluj a fost la ea acasă şi a fost întreţinută inclusiv de factori politici”, declara, în iulie, Varga, care părea spectatoare pasivă la acest fenomen. Ea se chinuie de luni întregi cu promovarea unui monumental nou cod silvic (precedentul a fost adoptat în 2008), însă până acum nu s-a întâmplat mare lucru.
         Pentru activitatea merituoasă de până acum, Lucia Varga a primit în subordine un cvasi-minister cu sediu propriu, doi secretari de stat, unul pentru Ape, altul pentru Păduri, 144 de angajaţi şi patru maşini cu un consum lunar de 500 de litri de benzină - pe lângă limuzinele demnitarilor.


​Sursa foto: http://media.rtv.net/image/201210/w620/guvernul_ponta_epochtimes_ro_86767600.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0