Adrian Vornicu, specialist în micro nutriție și bioelectronică, a oferit câteva detalii despre apa din comerț și impactul negativ pe care îl poate avea asupra sănătății rinichilor. Fie că vorbim de apă plată, minerală, alcalină sau aromată, trebuie să fim atenți la valoarea reziduului sec, spune specialistul.
„Întotdeauna pe o sticlă cu apă plată există o mențiune, se numește reziduu sec la 180 de grade. Rog telespectatorii să urmărească întotdeauna această mențiune. Reziduu sec 180 de grade - în sensul că acea apă este pusă într-un vas pe temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă a se evapora, apoi este cântărită, pur și simplu, greutatea mineralelor care rămân și vedem cât de dură este acea apă.
Între 100 și 200 este o apă medie, peste 200 și 300 este o apă care începe să te încarce renal. Deci între 100 și 200 este o apă neutră: nici nu elimină deșeurile metabolice, dar nici nu te încarcă. Peste 200 începe să te încarce. Deci ideal este să bem o apă sub 100” a explicat Adrian Vornicu, potrivit retetesivedete.ro.
Te-ar putea interesa: Urmează să înceapă programul „Litoralul pentru toți”; prețuri de la 35 de lei pe noapte!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/cinci-feluri-de-apa-plata-retrase-din-comert-aveau-depasiri-de-germeni-de-200-de-ori-mai-mari-decat-era-perms-126176.html