Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 24 Martie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Iulian Cristache, președintele Asociației Părinților, a declarat că notele la simularea Evaluării Naționale sunt mediocre, și a atras atenția că rezultatele slabe din ultimii ani se datorează programei deficitare, a subfinanțării sistemului de educație și implicării politicului în educație.

 

       „Rezultatele sunt în trendul ultimilor ani, mediocre, nici nu aveam alte așteptări, atât timp cât se fac modificări de programă, cât nu vorbim de o resursă umană calificată, care să interacționeze mai mult cu elevul, subfinanțarea ultimilor ani și profesorii care au mai rămas în sistem, lipsa de predictibilitate, ingerința politicului. Practic, culegem ce-am însămânțat de-a lungul celor 20-30 de ani” a declarat pentru Mediafax Iulian Cristache.

 

       Potrivit președintelui Asociației de Părinți, această siatuație nu se poate schimba rapid - până la sfârșitul anului - ci este nevoie de o formare inițială la alte standarde pentru a fi asigurată calitatea actului educațional. Printre problemele enumerate de Cristache se mai numără și lipsa timpului acordat elevilor pentru învățare și instruire, numărul mare de elevi de la clasă - care depășește cu mult numărul admis de lege - precum și clasele cu regim simultan din mediul rural, unde sunt clase care învață concomitent de la a I-a până la a IV-a.

 

       „S-a ajuns la os. Eu am atras atenția în ultimii 2, 3 ani, de când sunt președinte, că nu putem coborî mai jos de atât, dar observ că structura subiectelor devine din ce în ce mai ușoară, astfel încât să se mențină promovabilitatea, cu ghilimelele de rigoare, că Evaluarea Națională nu este un examen ce ține de promovabilitate, că te duci într-un liceu teoretic și cu 2 și cu 3, prin repartizarea computerizată” a completat Iulian Cristache.

 

       În opinia sa, legea trebuie să fie corectă, asumată de către toți partenerii și, cel mai important, finanțarea să fie suficientă. Președintele Asociației de Părinți a subliniat faptul că disciplinele de științe exacte vor rămâne fără profesori în viitorul apropiat, pentru că cei care vor ieși la pensie nu vor avea înlocuitori, având în vedere că un profesor debutant are 1.800 de lei salariul net, iar un licențiat în matematică este plătit cu 4.000 sau 5.000 de lei într-un alt domeniu. Potrivit lui Cristache, actul educațional, cel puțin la științele exacte, reprezintă o mare problemă.

 

       Numai 52,4% dintre elevii prezenți la toate probele din cadrul Evaluării Naționale de la clasa a VII-a (care s-a desfășurat în perioada 11-13 martie) au obținut note mai mari sau egale cu 5, în timp ce la clasa a VIII-a, 53,1% dintre elevii prezenți la toate probele au obținut note mai mari sau egale cu 5, din datele Ministerului Educației.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://www.monitorulcj.ro/educatie/63182-rezultate-simulare-bac-2018-dezastru-mai-puţin-de-50-din-elevii-clujeni-au-avut-medii-peste-6#sthash.47FdxUIb.dpbs


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Angajatorii dispuși să plătească salarii de 1.000 de euro dar chiar și așa nu găsesc oameni
Firmele din industria alimentară sunt dispuse să plătească salarii...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Andreea Marin trece prin momente delicate, urmează să se opereze
„Am o cocoașă care nu e bine să fie în zona cervicală”
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești proaste de la economiști. Ce se va întâmpla cu deficitul bugetar dacă se va aplica noua lege a pensiilor

» 18 August 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Pro Infrastructura: Dacă autostrăzile „de importanță națională” ar fi numite „de importanță intergalactică”, s-ar construi mai repede?

» 17 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a slăbit Oana Roman? Vedeta nu recomandă nimănui regimul ei

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
În patru ani, opt miniștri la Educație – „aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ”

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Varicele și venele sparte de pe picioare se pot agrava la soare

» 16 August 2019 | Comentarii 0