Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 09 Septembrie 2015

Președintele social-democrat al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a declarat luni că partidul din care face parte propune ca votul prin corespondență să fie făcut doar pentru tipul național de alegeri iar procedura să fie gratuită pentru toți cetățenii țării.

"Am identificat 10 principii foarte importante, în acest moment, pentru ca acest proiect să treacă până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare. Votul trebuie să fie secret nu trebuie să fie denaturat de frică sau de recompensă, trebuie să fie accesibil, adică să fie ușor de înțeles și de realizat pentru orice cetățean român pentru a stimula participarea la procesul decizional. Dorim ca votul prin corespondență să fie făcut doar pentru tipul național de alegeri.

Votul trebuie să fie echitabil, discriminarea de orice fel trebuie să fie sancționată prin lege, iar procedura de vot prin corespondență trebuie să fie gratuită pentru toți cetățenii României. Trebuie să fie unul responsabil, securitatea operațiunilor de vot trebuie să garanteze că toți participanții la acest proces își exprimă opțiunile conform propriei lor conștiințe", a spus Zgonea într-o conferință de presă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a adăugat că trebuie să existe o transparență a acțiunilor și deciziilor în ce privește votul prin corespondență astfel încât să existe încredere publică în echitatea și integritatea votului.
"Votul prin corespondență trebuie să fie unul sustenabil și unul dintre principii trebuie să fie legat de coerență legislativă. De foarte multe ori presa sau ONG-urile sau Biroul Electoral Central au demonstrat că anumite articole de lege nu au fost coerente și nu au putut fi înțelese de toți participanții la vot", a menționat Zgonea.

El a spus că aceste principii vor fi transmise Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor electorale, iar mandatul său primit de la BPN al partidului este de a cere Autorității Electorale Permanente să elaboreze în maximum trei săptămâni acest proiect care să fie dezbătut în cadrul comisie speciale și în cadrul Parlamentului.

Sursa foto: http://www.realitatea.net/valeriu-zgonea-dat-in-judecata-de-mama-fetitei-sale_1753875.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0