Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 26 Iunie 2013    Actualizat: 27 August 2013

Presedintele CJ Hunedoara, reclamat la DNA de fostul viceprimar din Buces

 

         Ioan Mircea Molot si primarul comunei hunedorene Buces, Marcus Traian Achim au intrat in vizorul procurorilor de la anticoruptie, dupa ce au fost acuzati de comiterea mai multor ilegalitati legate de modul de folosire a banilor publici, dar si a fondurilor europene.
         In fapt, fostul viceprimar al comunei Buces, Ioan Sorin Pascau si Petrica Iancu, cei care a facut sesizarea catre DNA, sustin ca primarul Achim Marcus Traian in complicitate cu cativa angajati ai primariei si sub protectia politica a presedintelui CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot, ar fi folosit in interes personal banii publici ai primariei si fondurile europene sau guvernamentale, ce erau destinati pentru dezvoltarea localitatii, incredintand executarea unor lucrari anumitor "firme de casa".
         "In primul sau mandat( 2004-2008), primarul Achim Traian Marcus a deschis o cariera de piatra intr-o padure care este proprietatea publica a comunei Buces. Acesta a defrisat fara nicio aprobare, la ras, portiunea de padure aferenta carierei in locul numit Valea Saruni, din satul Stanija. Piatra rezultata a fost vanduta societatilor comerciale Condor SA Deva si Ben&Ben SRL Cluj, firme care lucrau in acea perioada pe raza comunei Buces la diverse obiective finantate din bani publici.
         Cariera a fost inchisa in momentul in care firma, adminstrata de sotia primarului, a fost amendata de autoritatile care se ocupa de protectia mediului. In declaratia de avere a primarului Achim Marcus Traian din data de 18.01.2007 apare, fara sa poata fi justificat, un depozit bancar de 300.000 dolari USA, dobandit in perioada functionarii carierei", arata fostul viceprimar Ioan Sorin Pascau.
         Potrivit fostului viceprimar societatea Condor i-ar fi construit primarului Marcus o hala industriala proprietate personala folosind o parte din materialele decontate prin programul SAPARD destinate raparatiilor unor drumuri.
         Din acest motiv mai multe drumuri de pe Valea Marginimii sau spre alte catune sunt intr-o stare deplorabila.
         Si lucrarile de extindere a iluminatului public in comnuna ar fi fost profitabule pentru primar, ca si cel care a avut ca obiect aductiunea apei potabile in comuna Buces.
         "Un alt contract fubios a fost atribuit unei firme de casa a primarului, SC Transconstruct Import Export SRL Visca, ce are ca obiect aductiunea apei potabile in comuna. Valoarea contractului este de 3.563.058 lei, din care, pana in prezent, s-au platit 3.224.024 lei. Desi a fost platita in proportie de circa 90%, lucrarea este departe de a fi terminata(...)
         Aceeasi firma care a castigat licitatia pentru realizarea captarii si retelei de apa potabila a contractat in perioada 2008-2009 si lucrarile de reabilitare si asfaltare a DJ742A, Buces-Tarnita, izvorul Ampoiului. Dupa un an de la finalizarea lucrarilor zidurile de sprijin sunt deja daramate in mare masura deoarece nu s-au respectat retetele de beton prevazute in proiect", a mai aratat fostul viceprimar.
         Si reabilitarea drumului Buces - Stanija si mai apoi reabilitarea sediului primariei, in valoare de aproape 3,6 milioane de lei, lucrari executata de firma Argo Tab SRL, au starnit suspiciuni in conditiile in care aceeasi firma in perioada respectiva s-au ocupat si de renovarea casei primarului.
         "Trebuie mentionat ca, in ultimii sase ani, toate lucrarile finantate de CJ Hunedoara au fost realizate de aceleasi firme de casa ale presedintelui Mircea Molot care, de altfel, lucreaza si in alte localitati conduse de primari liberalu, pe proiecte finantate din bugetul judetului", a mai spus fostul viceprimar Ioan Sorin Pascau, care precizeaza ca acestea sunt doar cateva abuzuri comise de edilul din Buces.
         Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Alba Iulia au inregistrat sesizarea impotriva presedintelui CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot si a primarului din Buces, Traian Marcus Achim cu numarul penal 201/VIII/1/2011. De asemenea, prefectul judetului Hunedoara Attila Deszy sustine ca a dispus un control multidisciplinar pe raza comunei Buces, iar daca vor fi gasite nereguli vor fi sesizate organele competente.
         "Exista in derulare un control la investitiile derulate pe raza comunei Buces. Este un control multidisciplinar, in care este implicat si Inspectoratul de Stat in Constructii. Dupa definitivarea controlului, vom sesiza organele competente, sau vom aplica noi sanctiuni, daca se va stabili ca exista nereguli", a declarat Attila Dezsi, prefectul judetului Hunedoara.
         Am incercat sa aflam punctul de vedere al presedintelui CJ Ioan Mircea Molot dar nu a putut fi contactat .

 

Sursa foto: Cronicavj.ro

HUNEDOARA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0