Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 25 Iunie 2013    Actualizat: 27 August 2013

Fugaru: Calinoiu, Andrei si Caragea, implicati in afaceri cu balast

 

         Fostul viceprimar din Targu-Carbunesti si presedinte la organizatia PDL din localitate, Ion Fugaru, a facut o serie de acuzatii grave la adresa unor persoane care conduc judetul.
         Este vorba despre seful Politiei, Viorel Caragea, prefectul Liviu Andrei si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu. Fugaru a denuntat un tun dat de Intreprinderea de Drumuri si Poduri (IDP) sprijinit de cei trei. Fugaru spune ca IDP Gorj cara zilnic tone de balast din Gilort fara sa aiba autorizatie. Interesant este ca IDP, societatea din subordinea CJ Gorj, trebuie sa reabiliteze 400 de metri de drum la Carbunesti cu trei miliarde de lei vechi. Balastul e gratis, mentioneaza Fugaru.
         Angajatii Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj, societatea aflata in subordinea Consiliului Judetean Gorj, cara zilnic zeci de masini de balast de pe albia raului Gilort fara sa detina vreo aprobare de la institutiile emitente, respectiv Serviciul de Gospodarire a Apelor Gorj sau Garda de Mediu. Cert este ca nici directorul de la Apele Romane, Teodor Popescu, si nici Ovidiu Ilie, directorul Garzii de Mediu, nu spus ca societatea are autorizatie.
         Dosare penale pentru soferi
         Doi soferi de la IDP Gorj s-au ales cu dosare penale pentru ca luau ilegal balast din albia raului Gilort. Politia a intrat pe fir dupa ce fostul viceprimar de la Carbunesti Ion Fugaru a sunat la 112. "Am fost sesizati prin apelul de urgenta 112, cu privire la faptul ca in zona Vidin, pe raul Gilort au loc excavari de balast ilegale. La fata locului s-a deplasat un echipaj, care a gasit doua autobasculante incarcate. Soferii s-au ales cu dosare penale. Urmeaza sa continuam cercetarile", sustine Bogdan Scafes, purtator de cuvant IPJ Gorj. Inainte de apelul lui Fugaru la 112, tabloul era cam asa: o masina a politiei era stationata chiar pe traseul pe care autobasculantele treceau incarcate, iar oamenii legii salutau respectuos soferii masinilor de mare tonaj. Intrebati de ce nu opresc niciuna dintre masinile IDP-ului acestia au raspuns: "Am oprit doua masini si le-am si amendat pentru prelata. Nu i-am intrebat de documente si de cantar, pentru ca ei au cantar la baza din Carbunesti acolo unde le duc. Sunt masinile de la IDP. Au acolo cantar si cantaresc incarcatura".
Imediat ce au vazut camerele de luat vederi, angajatii IDP Gorj au disparut in doar 15 minute. Chemati prin apelul de urgenta 112, politistii nu au reusit sa mai prinda decat doua autobasculante care carau balast. Soferii acestora s-au ales cu dosar penal.
         Ii paraste lui Boc
         Straini de sustragerea ilegala a pietrisului de pe albia Gilortului pare ca nu este nici prefectul judetului Gorj, Liviu Andrei, nici Salvador Caragea, seful IPJ Gorj, sustine Ion Fugaru, fostul viceprimar al orasului Targu Carbunesti. Ambii au fost sesizati cu privire la abuzurile comise de presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, insa niciunul nu a luat o masura. "Domnul Popescu de la Ape sustine ca nu sunt bani si ca nu mai are institutia un leu. Dar domnul Popescu stie ce face Ion Calinoiu si nu spune nimic. Mai stiu si altii, printre care prefectul Liviu Andrei, Caragea de la Politie, iar jaful continua. Este a doua oara cand chem politia la fata locului si ii gasesc furand, iar ei nu fac nimic. Sunt afacerile lui Ion Calinoiu, care ia tot felul de lucrari prin IDP, la cel mai mic pret cu primariile din judet, pentru ca e si normal, balastul nu-l pune la socoteala ca-l ia gratis de pe Gilort. Acest balast intra cu o valoare 0, iar cand emit facturile sa vedeti ce valoare ii pun", sustine Ion Fugaru, presedintele filialei locale a PD-L Targu Carbunesti.
         Fugaru a mai spus ca faptele lui Andrei si Caragea vor ajunge si la urechea premierului Boc, acesta fiind asteptat saptamana aceasta la Gorj. "Saptamana aceasta, cand va veni primul-ministru Boc la Gorj o sa-i aduc la cunostinta tot ce fac cei doi, Andrei si Caragea", a mentionat Fugaru.
         Balastul carat de pe albia raului Gilort este depozitat de autobasculante in statia de sortare aflata in Targu Carbunesti. De aici pleaca sortat catre toate lucrarile pe care IDP-ul le are de executat.
         Calinoiu: E un militian prost
         Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, este foc si para pe Fugaru, dupa ce a auzit acuzatiile ce-i sunt aduse. Calinoiu confirma faptul ca masinile au carat balast de pe Gilort, dar nu se intampla in fiecare zi, ne linisteste presedintele. "Pai ce, m-a vazut el pe mine carand balast de pe Gilort de zice asa. Ce a fost astazi a fost o exceptie, doar nu se intampla zilnic sa care masinile de la IDP balast de pe Gilort. Cine a chemat politia? Fugaru, militan prost, ca nu stie altceva. Nu stiu despre ce afaceri vorbeste, nu am nicio afacere cu drumurile, pai ce IDP-ul e al meu?", sustine Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.
         "Dar excaveaza de nu stiu cata vreme, de cand e Gusita primar, in cardasie cu Ion Calinoiu de la Consiliul Judetean. Eu am gradina aici aproape de rau si vin des la ea. Pai zilnic vad masinile care incarca balastul de pe Gilort si-l cara la statie. Am sunat de cateva ori la Ape si i-au prins aici. Cateodata nici nu au mai venit"
         Localnic
         "Deocamdata nu am la indemana documentele necesare sa stiu daca au autorizatie. Am auzit si eu ca toata lumea ca exploateaza din zona si sper sa aiba toate autorizatiile. Nu am nicio legatura cu ce se intampla pe albia raului Gilort"
         Petre Gusita, primarul comunei Jupanesti

 

Sursa foto: facebook.com

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0