Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 27 Mai 2013    Actualizat: 19 Iulie 2013

Plangere penala impotriva liberalului Grigore Craciunescu

 

         • Comisia speciala de analiza si verificare a Consiliului Local al municipiului Pascani, constituita prin hotararea legislativului local nr. 46 din 24 mai 2012, a ajuns la un rezultat in ceea ce priveste activitatea mandatului de primar al lui Grigore Craciunescu • Datorita mai multor nereguli si ilegalitati gasite, in urma concluziei trase de comisie, membrii acesteia au luat decizia sa formuleze o plangere penala cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu sub forma emiterii unor dispozitii verbale ilegale
         Impotriva lui Grigore Craciunescu va fi formulata o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu sub forma emiterii unor dispozitii verbale ilegale, a decis Comisia speciala a Consiliului Local.
         Reamintim ca prin H.C.L. Pascani nr. 46, adoptata in sedinta ordinara de Consiliu Local in data de 24 mai 2012, a fost aprobata constituirea unei comisii speciale, pe durata determinata, de analiza si verificare a unor aspecte de interes public, referitoare la activitatea Consiliului Local, a primarului municipiului Pascani, dar si a institutiilor din subordinea Consiliului Local.
         Reprezentantul PNL, Mihai Vicovanu, din motive necunoscute, nu a participat la nici una dintre intrunirile Comisiei. Primaria a pus la dispozitia comisiei doar o parte din documentele solicitate, asta pana ce Grigore Craciunescu a interzis sa mai fie furnizate actele administrative de interes public sau sa ofere explicatii celor prezenti. De asemenea, primarul a refuzat in mod explicit sa furnizeze personal explicatii Comisiei si prin acest mod s-a incercat ingreunarea activitatii. Ca numar, comisia a avut de analizat zece obiective, printre cele mai importante numarandu-se cererile privind concesiunile si inchirierile de teren; inventarierea si verificarea constructiilor fara forme legale, existente pe domeniul public; problema privind distrugerea stadionului din zona Vale, creandu-se un prejudiciu la buget de circa 4,5 de miliarde de lei vechi; modul de elaborare al registrului spatiilor verzi; datoriile catre scoli si institutii subordonate Consiliului Local; contracte de asistenta juridica, incheiate cu diferite cabinete de avocatura si altele.
         Membrii comisiei formate din: independentul Dionisie Afloroaei, pesedistii Vasile Plesca, Vasile Haldan, pedelistul Ioan Ionita si liberalul absent Mihai Vicoveanu, au stabilit nenumarate ilegalitati comise de Craciunescu in cei patru ani de mandat ca primar.
         Magarii facute prin concesiunile publice
         Craciunescu a comis din start o ilegalitate, atunci cand a dispus sa fie aprobate doar o parte din cererile de concesiuni depuse de diferiti cetateni la Primarie. Au fost cazuri in care au existat persoane ce au depus cereri de concesiune, si nu au primit raspuns nici la trei ani de la data depunerii, dar si cazuri care un liberal a primit aprobarea de la cererea depusa in doar doua zile. Un exemplu clar in acest sens este vicepresedintele PNL, Marius Pintilie, care detine mai multe magazine pe raza orasului. Alte nereguli stabilite aici au fost cele privind interferenta primarului si a administratorului public, Dorin Nechifor, in domeniul de competenta a Consiliului Local, refuzul inaintarii unor concesiuni, dar si semnarea unor acte de competenta Consiliului Local in luarea unor decizii. Alte lucruri ilegale aparute in lista de concesiuni au fost cele privind modul in care edilul sef solicita prin biletele scrise ca unii concesionari instariti, spre exemplu Prodex SRL, sa se prezinte la el.
         De asemenea, un numar de 33 de agenti economici au fost gasiti ca ocupa in mod abuziv spatiul public si nu au fost pusi sa intre in legalitate pentru a aduce bani la bugetul local prin taxe si impozite. Printre cei gasiti s-au numarat foarte multi afaceristi liberali.
         Fratia cumatrilor i-a prejudiciat pe pascaneni 
         Cum a fost Rusu salvat de cumatrul sau Craciunescu? Tot membrii Comisiei au verificat modul in care s-a procedat la renuntarea calitatii de parte civila a UAT in dosarul privind prejudiciul creat bugetului local, in legatura cu Stadionul de Rugby din zona Vale. Pe scurt, in urma cu cativa ani, consilierul Leonard Rusu si-a luat angajamentul ca va renova stadionul pe bani proprii. Consiliul Local de la acea vreme si-a dat acceptul verbal, insa, din pacate, tribunele au fost taiate, distruse si, dupa cum spunea fostul primar Neculai Ratoi, vandute la fier vechi, de unde s-au incasat bani. In rest, nu s-a mai facut nimic. Primaria l-a actionat in instanta pe Rusu, dar de cand cumatrul sau Craciunescu a ajuns in functie, a renuntat la proces, fara vreo decizie a Consiliului Local.
         Propunerile Comisiei
         Pentru toate magariile si ilegalitatile comise, Comisia locala de analiza a propus ca in perioada imediat urmatoare, sa formuleze cate o plangere penala pentru fiecare obiectiv gasit ilegal in activitatea lui Craciunescu. Responsabil de intocmirea tuturor actelor necesare pentru inaintarea lor catre organele de ancheta, a fost desemnat Dionisie Afloroaiei, consilierul independent, jurist de profesie.
         „Din cele prezentate, se constata perseverenta domnului Craciunescu Grigore in calitatea de primar al municipiului Pascani in punerea in executare a Hotararilor Consiliului Local al municipiului Pascani, aspect deosebit de grav, avand in vedere ca principala atributie a primarului, conform legii administratiei locale, este aceea de a asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei, precum si punerea in aplicare a legilor, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului, a hotararilor Consiliului Local. Se constata o selectie subiectiva a actelor normative puse in aplicare in perioada 2008 – 2012 si contrar intereselor publice, aspect care denota o perseverenta in nerespectarea legii. De asemenea, se constata exercitarea mandatului de primar in scopuri personale, contrare intereselor publice”, au concluzionat membrii comisiei de analiza.
Grigore Craciunescu a comentat faptul ca aceasta comisie este ilegala si nu a dorit sa faca alte comentarii asupra invinuirilor ce i se aduc.

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0