Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
MINISTRI
Adaugat: 28 Iunie 2013    Actualizat: 14 August 2013

Ministrul Apărării Mircea Dușa pune la Transelectrica un schizophrenic

 

         Astăzi are loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Transelectrica prin care vor fi înlocuiți membrii Consiliului de Supraveghere. În noiembrie 2012 acționarii Transelectrica au ales un Consiliu de Supraveghere, cu caracter provizoriu, iar potrivit unui comunicat al Transelectrica transmis Bursei de Valori București, „schimbările au fost făcute pentru a asigura o mai bună coordonare a activităților în vederea creșterii eficienței acestora“. Evident oricine se gândește ca statul român, ca principal acționar al companiei nu poate avea în vedere decât managementul performant iar nu alte obiective mizere, legate de nepotism, tembelism, oligofrenism.
         Cu toate acestea până în prezent factorii politici au fost cei care, de-a lungul timpului au contribuit, mai mult sau mai puțin, la imaginea proastă a Transelectrica în rândul companiilor de profil și partenerilor de afaceri din sectorul energetic. Personaje dubioase numite politic au accentual procesul de căpușare și discreditare a companiei.
         În decembrie 2012, agenția de evaluare financiară Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica cu o treaptă, de la nivelul Ba1 la Ba2, cu perspectiva negativă, din cauza îngrijorării legate de nivelul lichidităților companiei. Nicholas Stevens, analist la Moody’s însărcinat cu evaluarea Transelectrica a declarat că perspectiva negativă arată menținerea riscurilor legate de sprijinul așteptat din partea Guvernului român.
         Perspectiva ratingului Transelectrica ar putea fi modificată dacă Transelectrica va capăta o vizibilitate mai bună, dacă va fi adoptat un program adecvat de finanțare și creare de lichidități. Câtă vizibilitate va capăta Transelectrica, după alegerea noilor membri ai Consiliului de Supraveghere și în ce măsură vor reuși aceștia, alături de directorii Transelectrica să adopte programe adecvate, profesioniste, rămâne de văzut.
         Atribuțiile membrilor Consiliului de Supraveghere sunt importante iar Procedura de recrutare și selecție pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere fixate de O.P.S.P.I – pe hârtie – este riguroasă. Sau așa ar trebui să fie.
         Între criteriile de recrutare și selectare se cer „minim 10 ani experiență profesională, dintre care minim 5 ani în funcții de administrare/conducere/ coordonare și experiență a persoanelor fizice sau juridice în funcții de adminis­trare/conducere/coordonare în companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane euro sau 1000 de angajați sau deținerea unui rol-cheie în proiecte cu o valoare de minim 50 milioane euro.“
         Propunerile Ministerului Economiei, prin Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) includ persoane fără nicio pregătire în energetică, printre care se numără un adevărat briliant. Cum ar fi Eduard Bachide, director de cabinet al Minis­trului Apărării Naționale din decembrie 2012.
         Botoș, fostul șef DGIA, i-a validat lui Bachide poziția în MApN
         În CV-ul prezentat de către Eduard Bachide și depus la Transelectrica acesta se prezintă drept director la o firmă din Brașov, SC Bachiris SRL, probabil pentru a-și legitima calitățile manageriale.
         În rest se legitimează doar cu calitatea de țuțăr al actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa. Definiția țuțărului, conform DEX, i se potrivește manușă: “țuțărul este doar o mică secătură care se dă pe lângă alții mai ajunși și este [...] un fripturist, și un ticălos.“ „Iată o meserie, am putea zice chiar o vocație, care nu va dispărea niciodată: aceea de țuțăr. Greu de găsit în dicționare, cuvântul desemnează o realitate umană complexă, un amestec inextricabil de inhibiții, aspirații secrete și orgolii dramatice, la limita balamu­cului. [...] țuțărul doar se învârte în jurul persoanei ori grupului în orbita cărora l-au împins interesele, mărginindu-se a scoate nu învățăminte din existența pilduitoare a modelului, ci doar oala lui de noapte.“
         Bachide este probabil expert în mânuirea oliței de noapte a lui Mircea Dușa, căruia i-a tot fost director de cabinet necontenit, încă din perioada în care acesta era Ministru pentru relația cu Parlamentul, apoi l-a însoțit pe Dușa pe postul de țuțăr și în perioada când acesta a ajuns Ministru de Interne și apoi Ministru al Apărării. În prezent, Bachide, la 32 de ani se recomandă prin poziția de director de cabinet al șefului Armatei, unde a aterizat din decembrie 2012, poziție prin care aceste poate avea acces la secrete de importanță deosebită motiv pentru care ar fi trebuit să fie validat obligatoriu de către Ilie Botoș, cel care la vremea aceea era șeful serviciilor militare.
         DGIA este, cică, considerat unul din cele mai puternice servicii secrete din România, coordonând două servicii de informații, o structură de analiză și sinteză și o unitate specială de luptă iar în compunerea DGIA intră Direcția de Informații Militare (DIM) și Direcția Contrainformații și Securitate Militară (DCSM) (contraspionajul militar).
         În ce mâini bune s-a aflat Securitatea militară a României cu Botos, fostul procuror general devenit general loco­tenent, până recent, putem înțelege examinând situația acestui straniu personaj, țuțărul Bachide lui Mircea Dușa, un personaj la rândul său extrem de flexibil în principal față de nevoile ungurilor.
         Botoș n-a reușit nici măcar să citească năzdrăvăniile scrise cu mânuța sa de către briliantul Bachide, și i-a avizat postul și poziția în MApN fără să clipească, făcând de râs o instituție unde se afla și militari care au muncit din greu, cadre bine pregătite nu doar secături și țuțări, cărora directorul de cabinet al șefului Armatei le poate închide ușa în nas când vrea mușchii săi, că el este practic balamaua de la ușa lui Dușa.
         Balamaua de la ușa lui Dușa – uzurpatorul Partidului European Socialist
         Eduard Bachide este fie idiot, fie schizofrenic și oligofren, în orice caz un mitoman sadea, sandilău cu acte în regulă. Schizofrenia este o dereglare mintală care produce dedublare și generează personalități închipuite, iar oligofrenia este, conform DEX, o stare de dezvoltare incompletă și întârziată a facultăților psihice; debilitate mintală ca urmare a unor suferințe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul nașterii sau în perioada copilăriei.
         În mod clar la Bachide se manifestă tulburări ale facultăților mintale deoarece se prtinde a fi vicepreședintele PES – Partidul European Socialist. Nici măcar Victor Ponta nu a ajuns în funcția pe care și-o arogă directorul de cabinet al lui Dușa, poziție asumată negru pe alb în declarația sa de interese depusă la data de 4.01.2013. Junele Bachide, fostul mic cârciumar din Brașov, este uzurpatorul socialiștilor europeni, practic i-a șmanglit scaunul unuia dintre vicepreședinți și s-a pus el însuși la vârful PES.
         Structura de conducere a partidului socialiștilor europeni îi are ca vicepre­ședinți pe Jean-Cristophe Campadelis, Elena Valenciano, Jasn Royall și Katarina Nevedalova iar ca președinte a fost ales Serghei Stanisev. Există și un ong asociat PSD-ului intitula PES, care pare un fel de organizație de lipitori de afișe ai pesediștilor lui Ilici și răzuitori de pe garduri ale afișelor altora. Activitate care probabil rezonează cu activitățile unei firme de spălat geamuri și curățat clădiri, sau cam așa ceva, Eso-Sauber SRL din Brașov, unde tânărul Bachide avea calitatea de acționar alături de mămica, Sofica, cea care probabil a avut oarece nefericite probleme în perioada de gestație intrauterină a viitorului “vicepreședinte al Partidului European Socialist“.
         Firma respectivă a avut din 2001 până în prezent zero (0) venituri și a avut cel mai adesea zero angajați, cu excepția unei scurte perioade când a avut un (1) angajat, probabil chiar pe tânărul Bachide. Este ușor de presupus că activitatea de curățire a clădirilor, care include și competențe în materie de golirea WC-urilor, de exemplu, a generat și competențele speciale în materie de țuțăr, care l-au propulsat în poziția de director de cabinet al șefului Armatei.
         Mai mult, competențele sale întrunite, având în vedere și capacitățile sale de cârciumar, îl vor recomanda, iată, chiar azi, pentru postul din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Transelec­trica este deținută de stat, prin Ministerul Economiei, principal administrator al societății în care deține o cotă de participare la capitalul social de 73,6882%, iar acțiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori București. CN Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, cu un rol cheie pe piața de energie electrică din România. Compania are un rol strategic major deoarece nu doar administrează și operează sistemul electric de transport ci și asigură schimburile de electricitate între țările Europei Centrale și de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem pentru Energie Electrică).
         „Briliantul“ lui Dușa, care dorește să conducă una dintre cel mai mari societăți ale statului, cu activitate ce ține de securitatea energetică regională, se legitimează cu activitatea sa la SC Bachiris SRL din Brașov, o firmuliță cu capital social de 2 milioane de lei vechi (50 de euro) și care are ca obiect de activitate principal cârciumăria. Firmulița a fost chemată în judecată în data de 02.06.2011 de către Ministerul Justiției prin Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru încadrarea în rândul comercan­tilor împotriva cărora sunt înaintate acțiuni de dizolvare conform art. 237 din Legea nr. 31/1990.
         În ce măsură i se potrivesc țuțărului lui Mircea Dușa criteriile de recrutare și selecție pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere cum ar fi “funcții de administrare/conducere/ coordonare în companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane euro sau 1000 de angajați sau deținerea unui rol-cheie în proiecte cu o valoare de minim 50 milioane euro.“? Răspunsul este evident pentru oricine dar din păcate pe cei ca Mircea Dușa, cu țucălarii săi cu tot, n-are cine să-i dizolve, conform legii.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai
Românii care vor să tranziteze Ungaria spre destinații din Europa t...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAI propune: Brățări electronice pentru cei în control judiciar și arest la domiciliu

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune materiale pentru perna de dormit

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul de vacanță Zaga-Zaga, o destinație inedită din Delta Siretului

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Piteștiului anunță construirea a două blocuri pentru tinerii specialiști

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0