Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 24 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

Mariana Câmpeanu, săraca ministresă bogată!

 

         Fariseii guvernului Ponta
         Mai toți toți miniștrii guvernului socialist Victor Ponta pozează în apostolii moralității care trăiesc într-un mediu modest aproape de nivelul mediu al unui cetățean de rând al României. Numai că acești lideri de stânga sunt departe de statul material al unui funcționar public. În această ipostază este și ministresa Muncii, Mariana Câmpeanu, cea care se prezintă ca fiind o bătrânica modestă care a muncit din greu toată viața și acum este la mâna unor beneficii materiale modeste. Într-o emisiune televizată, aceasta a vorbit despre faptul că nu ar avea alte venituri pe lângă salariu, și că se descurca, chiar dacă nu este o suma imensă. „Aș putea să reprezint un etalon. Trăiesc din indemnizații, fie că sunt de la minister sau Parlament. Îmi permit să merg în concediu, nu luxos, dar merg. Pot să fiu un etalon", a declarat aceasta la un post de televiziune. Numai că „etalonul Câmpeanu“ este foarte îndepărtat de modelul pensionarului din România.
         Această calitate a uitat să și-o declare în această scurtă prezentare care chipurile i-ar ilustra modestia. Ea a „omis“ să își adauge și această calitate și să spună că în realitate cumulează și un salariu de parlamentar de circa 1.000 de euro pe lună plus beneficiile aferente, dar și o pensie frumușică. Probabil, doamna Câmpeanu vorbea de un concediu în Caraibe sau în alte insule exotice dacă ar fi să privim puțin la declarația sa de avere. Ministresa Câmpeanu a comentat informațiile apărute în presă, potrivit cărora unii angajați din ministere câștiga mai mult decât miniștrii în persoană. „S-a creat în opinia publică ideea că ce salarii mari au miniștrii“, a adăugat ea. Câmpeanu a precizat că miniștrii și primarii nu primesc salarii, ci indemnizații și că la acestea nu se acorda sporuri, așa cum se întâmplă în cazul altor angajați care primesc salarii. „Primesc sporuri de vechime, alte sporuri. La indemnizație nu se mai adaugă nimic“, a mai spus ministrul. 
         „Pensionara etalon“ cu patru case și șapte conturi în bancă
         Numai că economista șexagenară Mariana Câmpeanu, consăteana lui Dragnea de la Teleorman, nu este tocmai cea mai nevoiașă pensionară, ci are o avere frumușică la care ar râvni orice pensionar pentru care ea este un etalon, după cum singură a declarat. Liberal-socialista deține patru case, două fiind moștenire, și două terenuri. Trei dintre casele pe care le deține se află în zona Universitate-Moșilor iar cea de-a patra casă este una de vacanță la Buzău de circa 160 de metri construiți și 500 de metri de curte. În cazul în care se retrage din viața politică, Mariana Câmpeanu s-ar putea apuca de agricultură pe cele trei hectare pe care le deține în județul Brăila în localitatea Ianca. Pe lângă toate acestea proprietăți, „pensionara etalon“ are deschise și șapte conturi în cinci bănci diferite în valoare de 127.031 de lei și 5.500 de euro. Un pic peste 1,5 miliarde vechi în total. Dar averea săracei pensionare din capul Ministerului Muncii nu se rezumă doar la cele prezentate mai sus. Aceasta deține acțiuni la una dintre cele mai profitabile bănci din România  - BRD – și la S.C. Berceni și a acordat împrumuturi în nume personal de 150 de milioane de lei vechi. Oare câți pensionari își permit astfel de lucruri? Apoi, ce a „omis“ doamna Câmpeanu este că că aceasta însumează două venituri lunare. Este vorba de salariul său de parlamentari de 50 de milioane de lei vechi pe lună la care se mai adaugă și o pensie de circa 20 de milioane de vechi vechi lunar. Cu alte cuvinte, venitul minim al dânsei în fiecare lună este de circa 70 de milioane de lei vechi, cu peste 10 milioane mai mult decât câștigă lunar șeful statului, Traian Băsescu, al cărui venit anual se ridică la circa 600 de milioane de lei vechi.
         Mamă-model pentru beizadele
         Ca orice mamă-model, Mariana Câmpeanu a avut grijă să își pună la adăpost și odraslele. Evident, în același stil „modest“ și cu frica lui Dumnezeu. După ce inițial i-a fost consilier parlamentar la Camera Deputaților, mama sa a avut grijă ca Remus Cătălin Câmpeanu, juniorul familiei, să ajungă consilier în Consiliul General al Municipiului București. În prezent, acesta are șanse să ajungă pe mâna justiției deoarece soția, nora doamnei Câmpeanu, se încăpățânează să își declarare veniturile pe care apoi acesta să le treacă în declarația sa de avere ca funcționar al statului român. Ziarul „Curentul“ a mai scris și în trecut de averea familiei Câmpeanu care este ținută la secret. Nici fiul său cel mare, Flavius Câmpeanu, care este funcționar public de peste 16 ani, nu și-a făcut vreodată publică averea. Nici măcar salariile pe care le primește ca director tehnic la Registrul Auto Român (RAR). În schimb, la un moment dat, numele acestui fiu mai mare al ministrului Muncii a fost implicat într-o afacere scandaloasă, în cursul căreia Registrul Auto Român ar fi cumpărat un teren supraevaluat, de la un consilier PNL din Giurgiu, afacere în care instituția ar fi pierdut iar colegul de partid ar fi câștigat în jur de 1,2 milioane de euro. În rest, o familie fericită de funcționari-etalon a României care pozează fiecare în corecți și umili slujbași ai interesului cetățeanului plătit cu vârf și îndesat de taxe și impozite. 

 

Sursa foto: facebook.com

HUNEDOARA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0