Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 29 Iulie 2013

Marian Enache, de la CE Turceni, a fost trimis în judecată pentru că a spart e-mailurile colegilor

 

         Fostul şef al Serviciului IT din cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni a fost trimis în judecată de  Direcţia  Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. Acesta a fost găsit vinovat de comiterea de infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice. Marian Enache a spart e-mailurile mai multor colegi de serviciu, printre care şi cele ale directorilor Octavian Graure şi Marian Motocu, de unde a sustras mai multe documente de serviciu, pe care i le-a trimis apoi lui Ion Răuţ, actualul şef al Corpului Control al CE Turceni.

         Marian Enache, inginer la Departamentul Măsurători Diagnoză şi Eficienţă Energetică din cadrul CE Turceni, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, pentru că procurorii au stabilit că faptele comise de acesta au circumstanţe agravante. În momentul în care Ion Răuţ primea informaţiile de la Marian Enache pe adresa sa de e-mail, acesta nu lucra în cadrul unităţii şi se afla în proces cu CE Turceni, pentru a fi repus în funcţia din care a fost dat afară. Între timp, Răuţ a câştigat procesul şi a fost repus în funcţia de şef al Corpului de Control.

         Adresele de e-mail ale directorilor au fost sparte

         În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT, se arată că printre cei ale căror e-mailuri au fost sparte se numără persoane importante din cadrul unităţii, printre care directorii Marian Motocu şi Octavian Graure: „SC Complexul Energetic Turceni SA a comunicat faptul că prin intermediul Departamentului Sisteme Informatice din cadrul aceleiaşi unităţi şi cu sprijinul specialiştilor S.C. Romsoft S.R.L. Vâlcea, societatea care a integrat programul Oracle Collaboration Suite – a fost interogat serverul de poştă electronică cu privire la adresele de mail indicate ca fiind accesate fără drept. Cu ocazia analizei datelor s-a stabilit că aceste adrese de email au fost accesate de la o singură adresă de IP, respectiv 188.214.32.114, fiind anexată şi o listă conţinând un număr de 306 sesiuni de conectare la serverul de poştă electronica de la acest IP. Adresele de mail accesate sunt ale angajaţilor Şerbănoiu Adina, Guţu Daniela, Simionescu Dumitru, Dumbrăveanu Elena, Zamfir Elena, Dumitrică Gergeta, Pociovălişteanu Geta, Cosneanu Lavinia,  Danciu Laviniu, Pecingină Maria, Motocu Marian, Graure Octavian, Trofin Valentina respectiv Georgescu Victor“. Procurorii au stabilit că adresa de IP aparţine calculatorului personal al lui Marian Enache, care locuieşte în localitatea Filiaşi.

         Pecheziţie la domiciliul lui Enache

         Procurororii DIICOT au efectuat o percheziţie la domiciliu lui Enache de unde au ridicat un laptop şi alte unităţi de stocare a datelor, pe care s-au găsit următoarele documente de la CE TUrceni. „La percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa lui Enache Marian au fost ridicate un laptop, stick-uri de memorie, suporturi optice şi card-uri de memorie aparţinând acestuia, ce au fost percheziţionate informatic, asupra acestor medii de stocare a datelor fiind  identificate următoarele: pe suportul optic tip CD-R marca Verbatim au fost identificate un număr de 270 fişiere tip document  Microsoft Word, unele dintre acestea fiind asociate cu SC CE Turceni SA, un număr de 121 fişiere tip PDF, unele dintre acestea fiind asociate cu SC CE Turceni SA,  un număr de 63 fişiere tip Microsoft Excel, unele dintre acestea fiind asociate cu SC CE Turceni SA. Cu ocazia  percheziţionării memory card-ului Kingston capacitate 4GB, seria N0043-012, ridicat la percheziţia domiciliară din telefonul de serviciu Nokia N82 al lui Enache Marian, au fost identificate un număr de trei fişiere tip imagine ce conţin fotografii ale unor documente ce poartă sigla CE Turceni“, se specifică în rechizitoriu“.

         Sesizarea penală a fost făcută de directorul Graure

         Procurorii DIICOT au stabilit că Marian Enache este persoana vinovată: „Coroborând rezultatele percheziţiilor informatice cu depoziţiile martorilor, s-a stabilit cu certitudine că persoana care a accesat fără drept sistemele informatice ale unităţii şi a transferat neautorizat date din aceste sisteme este învinuitul Enache Marian“.
         Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a sesizat la începutul acestui an că adresele de e-mail ale mai multor salariaţi au fost accesate fără drept şi au fost copiate mai multe documente. Procurii s-au sesizat şi au deschis o cercetare penală.

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0